Stäng
pexels william lemond 105934

Hur du väljer de perfekta plattorna för ditt badrum eller kök

En av de viktigaste aspekterna av en badrums- eller köksrenovering är att välja rätt kakel. Fel kakel till kök eller badrum kan få även det mest lyxiga rummet att kännas kallt och oinbjudande, så det är viktigt att ta sig tid och välja klokt. Med så många olika material, färger och storlekar att välja mellan, var ska man ens börja? Här är några tips som hjälper dig att välja de perfekta kakelplattorna för ditt badrum eller kök.

1. Tänk på ditt färgschema

En av de första sakerna du måste bestämma är vilka färger du vill använda i ditt badrum eller kök. Vill du ha något neutralt som passar till vilken inredning som helst, eller är du ute efter något mer djärvt och iögonfallande? När du väl har bestämt dig för ditt färgschema blir det mycket lättare att begränsa alternativen för kakelplattor.

2. Bestäm dig för ett material

Det finns många olika material att välja mellan när det gäller kakel, bland annat keramik, porslin, sten och glas. Varje material har sitt eget unika utseende och känsla, så det är viktigt att överväga vad som kommer att fungera bäst med din övergripande design. Om du till exempel vill ha ett rustikt utseende i ditt kök skulle stenplattor vara ett bra alternativ. Om du vill ha något mer modernt kan glas eller keramik vara bättre lämpade.

3. Tänk på rummets storlek

Storleken på ditt badrum eller kök spelar också en roll när du väljer rätt klinker till badrummet. Om du har ett litet utrymme vill du hålla dig borta från klinker i stort format eftersom de kan få rummet att kännas ännu mindre. Välj i stället mindre mosaikplattor som skapar en illusion av mer utrymme. Omvänt, om du har ett stort rum kan du ha råd att välja kakel i större format utan att oroa dig för att rummet ska kännas för trångt.

4. Bestäm din budget

Kakel kan variera i pris från mycket överkomligt till ganska dyrt, så det är viktigt att ha en budget i åtanke innan du börjar leta. Tänk på att billigare kakel kan behöva bytas ut oftare än alternativ av högre kvalitet, så det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet när du gör ditt val

Slutsats

När det är dags att välja kakel till ditt badrum eller kök finns det många faktorer som du måste ta hänsyn till. Genom att hålla dessa tips i åtanke kan du vara säker på att välja de perfekta kakelplattorna från renoverahuset.se för ditt utrymme som kommer att hålla i många år framöver.