Stäng
pexels pixabay 76972

Vad kan man göra med älgkött från våra svenska skogar?

Om du har turen att få tag på lite älgkött från våra svenska skogar så har du en del att hämta. Här är några idéer på rätter som du kan tillaga med detta läckra, magra protein. Du kan köpa det mesta inom viltkött i närmaste matbutik eller online.

Älgbiffar med svampsås: Älgbiffar med svampsås

Ett av de bästa sätten att njuta av älgbiff är att tillaga den enkelt, med bara lite salt och peppar. Toppa den sedan med en krämig svampsås. Den här rätten är rejäl och mättande, men ändå tillräckligt lätt för att inte tynga ner dig.

Chiligryta med älg

Älgchili är det perfekta sättet att värma sig en kall vinterdag. Den är full av smak och näringsämnen och gör att du känner dig nöjd. Dessutom är den lätt att göra i förväg och värma när du är redo att äta.

Älggryta

När du vill ha en tröstande måltid som sitter fast i revbenen ska du vända dig till älggryta. Den här rätten är långsamt tillagad till perfektion och full av grönsaker, så du vet att den är bra för dig. Servera den med lite bröd som du kan doppa i, så har du en måltid som definitivt kommer att göra dig gott.

Det finns så många sätt att njuta av älgkött från våra svenska skogar. Oavsett om du är på humör för något enkelt eller något mer komplext finns det ett alternativ för dig. Så börja laga mat och njut!