Stäng
pexels daisy anderson 5581090

Hur du dekorerar Halloween som ett proffs: Populära dekorationer

När Halloween står för dörren är det dags att börja tänka på dekorationer. Det finns så många olika typer av dekorationer som du kan använda, men vilka är de mest populära? I den här artikeln kommer vi att diskutera några av de mest populära Halloweendekorationerna och ge tips på hur du kan använda dem. Så läs vidare för att lära dig mer!

Pumpan

En av de mest populära typerna av Halloween dekorationer är såklart pumpor med utskurna ansikten. När du skär dem ska du se till att använda en vass kniv och vara mycket försiktig. När du har skurit din pumpa kan du sätta ett ljus inuti och njuta av det kusliga ljuset och stämningen som den avger!

Spöken

Populära kalasdekorationer är spöken. Du kan göra dessa av lakan eller köpa dem färdiga. Om du vill göra dina egna, klipp helt enkelt ut två spökformer ur ett vitt ark och sy ihop dem. Stoppa sedan spöket med vaddering och sy igen det. Häng spökena från taket eller i dörröppningar för en kuslig effekt till festen.

Spindelnät

Slutligen, ingen Halloween är komplett utan några spindelnät. Du kan köpa dem färdiga eller göra dina egna med hjälp av vitt snöre eller garn. Det är bara att sträcka ut snöret och sedan fästa det på ytorna i ett nätliknande mönster. Lägg till några plastspindlar för en extra läskig touch!

Varför firar vi halloween?

På denna heliga natt kommer andarna ut för att leka. I århundraden har vi firat Halloween, en helgdag som är både skrämmande och rolig. Men vad är Halloween och varför firar vi den egentligen?

Halloween tros ha sitt ursprung hos kelterna, som firade sitt nya år den 1 november. De trodde att den 31 oktober suddades gränserna mellan de levande och de dödas världar ut och att spöken och andra varelser från andra världar strövade omkring på jorden. För att avvärja dessa farliga andar byggde de eldar och klädde sig i dräkter av djurhudar.

I dag är Halloween en populär högtid i många länder runt om i världen. Barn klär ut sig i kostymer och går på bus eller godis, medan vuxna ordnar fester eller går till hemsökta hus. Oavsett hur du firar den är Halloween ett roligt sätt att omfamna din mörka sida. Så låt spökena och trollen komma ut och leka!