Stäng
eberhard grossgasteiger 38 XHFO6ycI unsplash

Utbildning: kiropraktik för hästar

Precis som människor kan djur uppleva muskel- och skelettproblem orsakade av skador, ålderdom och vissa störningar. Hästar är inget undantag. Kiropraktisk vård är ofta den fösta behandligen man överväger eftersom den ger snabb lindring och inte har några biverkningar. Om du brinner för medicin och älskar djur kan du studera för att bli hästkiropraktor. Hästmassage är även en metod som kan fungera på hästar.

Kiropraktor häst: vad är veterinärkiropraktik?

Djurkiropraktik är ett av de snabbast växande områdena inom veterinärmedicin. Denna disciplin har sina rötter i mänsklig kiropraktik, som har funnits sedan 1895. Den fick dock bara popularitet under de senaste decennierna. Idag regleras kompletterande och alternativa veterinärmedicinska behandlingar, inklusive kiropraktik, och måste följa specifika riktlinjer.

Även känd som kiropraktikjustering eller veterinärkiropraktik, syftar denna behandlingsmetod till att återställa korrekt funktion i nervsystemet och ryggraden. Det involverar inte kirurgi eller mediciner och kan säkert användas på de flesta djur, från hästar och hundar till exotiska fåglar.

Vad hästkiropraktor ansvarar för

Hästkiropraktorer är specialiserade på behandling av skador och störningar som påverkar hästar, från rygg- och nacksmärta till muskelspasmer. De hjälper också djur att återhämta sig från skada och hantera funktionshinder. Dessa proffs gör neurologiska och fysiska undersökningar, diagnostiserar sjukdomar och rekommenderar bästa handlingssätt. Vanligt föreskrivna behandlingar och procedurer inkluderar:

  • Ryggradsmanipulation
  • Mjukvävnadsbehandling
  • Terapeutisk träning

Som kiropraktor för hästar kommer du att diagnostisera och behandla sjukdomar med neurologiskt eller biomekaniskt ursprung, som sönderrivna senor eller ryggont. Målet med behandlingen är att förbättra rörligheten och psykomotoriska färdigheter, lindra smärta och återställa normal ledfunktion.

Utbildning hästfysioterapeut

Hästkiropraktorer måste ha en god förståelse för djurens anatomi, fysiologi och beteende. Ett typiskt universitetsprogram i kiropraktikprogram varar i tre till fem år.

Detta yrke kräver också en bakgrund inom kiropraktikvård. Om du bestämmer dig för att arbeta inom detta område är det nödvändigt att få en doktorsexamen i veterinärmedicin eller doktor i kiropraktik. Därefter måste du bli certifierad av International Veterinary Chiropractic Association (IVCA).

Utbildningen ges av International Academy of Veterinary Chiropractic (IAVC) i England eller Tyskland.

Dessa steg kommer att förbereda dig för en framgångsrik karriär inom veterinärkiropraktikvård. Du lär dig biokemi, biologi, fysiopatologi, anatomi, neuroanatomi och mer.