Stäng
Kashmir kläder och cashmere tröjor för dam och herr
Kashmir kläder och cashmere tröjor för dam och herr

Upplev den lyxiga känslan av kashmir

Den lyxiga känslan av kashmir (cashmere) måste upplevas genom att välja sköna kashmirkläder. Ett måste för varje garderob är en skön kashmir tröja med turtle neck och en tillhörande kashmir halsduk alternativt kashmir sjal.

Denna är mångsidig i det flesta garderober och det finns kashmir tröjor med turtle neck, både i herr och dam modeller. Vill du ha skönaste leggingsen så finns det nu även kashmir leggings som är oerhört sköna.

Mjuk, varm och lyxig – det är bara några av de ord som används för att beskriva kashmir.

I århundraden har människor burit denna underbara naturfiber, som kommer från kashmirgetternas underpäls. Eftersom underpälsen består av fina, mjuka hårstrån är det perfekta materialet för både vinter- och sommarkläder. På exempelvis cozycashmere.se, garanterar dem att det är 100 % ren kashmir, vilket är en klar fördel.

Vad är kashmir (cashmere)?

Kashmir är en naturfiber som kommer från underpälsen på kashmirgetter. Du har säkert hört eller läst om de unika cashmere getterna och att en viss cashmere tröja är snygg och skön. Det är självfallet samma produkt, en kashmir tröja är en cashmere tröja och hur man benämner det, eller uttalar det är en personlig smaksak. Att kläderna är sköna det råder det däremot ingen tvekan om.

Cashmere getternas päls skapar unika egenskaper

Underpälsen består av fina, mjuka hårstrån som skyddar getterna från kylan under de långa vintrarna. Det är denna mjuka underpäls som används för att tillverka kashmirgarn.

Vilka är fördelarna med kashmir?

Det finns många fördelar med att bära kashmir. Först och främst är den otroligt mjuk och behaglig mot huden. Kashmir är också en fiber som andas, så du kan bära den i varmt väder utan att känna dig alltför instängd. Eftersom kashmir är en naturfiber är den lätt att ta hand om och håller länge.

Varför välja 100 % ren kashmir?

På Cozy Cashmere använder dem endast 100 % ren kashmir i sina produkter. Det innebär inga fyllmedel eller blandningar, bara ren, skön och otroligt lyxig kashmir. Att dem unnar sina kunder det bästa av det bästa, därför har just exempelvis coycashmere.se valt att använda ren kashmir i deras produkter.