Stäng
Bambutyg och hållbart linnetyg från madebyjinna.se
Bambutyg och hållbart linnetyg från madebyjinna.se

Guide till det bästa miljövänliga tygalternativen

En omfattande guide till de bästa miljövänliga tygalternativen, hur placerar sig bambutyger och linnetyger på listan. Med denna omfattande guide till de bästa miljövänliga tygalternativen kan du skapa mer hållbara kollektioner.

I takt med att världen blir alltmer medveten om behovet av att skydda miljön söker många individer efter sätt att minska sitt ekologiska fotavtryck.

Ett sätt att göra detta är att välja miljövänliga tyger när du ska tillverka kläder eller genomför olika heminredningsprojekt. Men med så många miljövänliga tygalternativ på marknaden kan det vara svårt att veta var man ska börja.

För att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut har vi sammanställt en omfattande guide till de bästa miljövänliga tygerna som finns tillgängliga.

Olika typer av miljövänliga tyger

 1. Bambu viskos
 2. Ekologisk bomull
 3. Linne
 4. Hampa
 5. Tencel
 6. Soja Silke
 7. Ramie
 8. Återvunnen polyester
 9. Alpackaull
 10. Bison dun
 11. Peace Silk
 12. Apple Skin Fabric
 13. Orange Fiber Fabric

Bambuviskos, är en mjuk, absorberande, andningsbar, statisk resistent och är tillverkad utan bekämpningsmedel. Behöver även mindre vatten för att växa. Handtvätt eller maskintvätt på skonsam, i kallt vatten.

Ekologisk bomull, absorberande, mjuk, stark fiber tillverkad utan bekämpningsmedel. Behöver även här mindre vatten totalt sett. Handtvätt eller maskintvätt på skonsam, i kallt vatten.

Linne, är absorberande, torkar snabbt, är antistatisk. Tillverkad utan bekämpningsmedel och behöver lite vatten. Maskintvätt i kallt vatten bör hängas för att torka.

Hampa, starkt fiber, andas, antibakteriell. Tillverkad utan bekämpningsmedel och behöver lite vatten. Maskintvättas i kallt vatten.

Tencel, är absorberande med smidig struktur, statisk motståndskraftig tillverkad av hållbart skördade träslag. Maskintvätt i kallt vatten eller handtvätt.

Soy Silk, glänsande glansig yta som liknar silke och rynkbeständig. Tillverkad av sojabönor som är en förnybar resurs. Handtvätt i kallt vatten.

Ramie, är en extremt stark och slitstark fiber tillverkad utan bekämpningsmedel och behöver ytterst lite vatten. Maskintvätt på skonsam tvätt, i kallt vatten.

Återvunnen polyester, rynkbeständig, snabbtorkande och är tillverkad av återvunna plastflaskor och textilfibrer. Maskintvätt, kallt.

Alpaka Ull, mjuk, lyxig känsla. Alpaka klipps en gång om året. Handtvätt eller kemtvätt.

Bison Down, extremt varm, lätt, komprimerbar. Bison är ett hållbart och humant uppfött djur. Endast torrtvätt, eller punktrengöring vid behov.

Peace Silk, lyxig känsla, alla tänkbara färger. Silkesmaskar är oskadda i produktionen av detta silke. Endast torrtvätt eller punktrengöring vid behov.

Apple Skin Fabric, slitstarkt, läderliknande känsla, fläckbeständigt. Återvunnet avfallsmaterial från produktion av äppelcider. Torka av med en fuktig trasa.

Orange Fiber Fabric, absorberande, färgglada, krispig känsla. Återvunnet avfallsmaterial från juicepressning av apelsiner handtvätt eller maskintvätt på delikat i kallt vatten.

Som du kan se finns det ett stort antal miljövänliga tygalternativ som erbjuder olika fördelar beroende på dina behov. Oavsett om du letar efter ett tyg som är absorberande och torkar snabbt som linne. Eller ett tyg som har en glänsande glans som liknar silke som sojasilke. Det kommer garanterat att finnas ett miljövänligt alternativ, som uppfyller flera eller kanske till och med alla dina önskvärda kriterier.