Stäng
Bilden visar en stor orientalisk matta. Du hittar olika Saida Mattor, turkiska mattor och persiska mattor samt Shaggy mattor med lång lugg.

Spara pengar när du köper stora mattor

Går det att spara pengar när du ska köpa stora orientaliska mattor online? Genom rätt efterforskningar så kan du lättare hitta olika typer av erbjudanden. Att köpa mattor online kan vara både roligt och du kan spara en hel del pengar. När du köper stora mattor på nätet, då är det ett bra första steg att kontrollera vad frakten fram till dörren kostar.

Stora orientaliska mattor kräver rejält med utrymme vid transport

En orientalisk matta är oftast väldigt otymplig och väger en hel del. Det kan vara bra att tänka på att det inte alltid är enkelt att transportera en matta, i en vanlig personbil. Att köpa stora mattor kan vara väldigt dyrt bara i ren inköpskostnad. Särskilt om du vill ha äkta orientaliska mattor från Turkiet eller Persien.

Men visste du att det finns enkla sätt att spara pengar när du handlar dina stora mattor på nätet? Du kan exempelvis många gånger spara rejält på att köpa vid olika kampanjer. Det kan många gånger lösa sig att kontakta e-handlaren direkt för att se om det går att förhandla om priset.

Kolla runt lite på nätet innan du tar ditt köpbeslut

Det första steget för att spara pengar är att kolla runt lite innan du köper din stora orinentaliska matta. Det finns många olika webbplatser som specialiserar sig på att sälja stora orientaliska mattor och stora mönstrade mattor.

Letar du efter en mer modern matta så finns det exempelvis den populära Shaggy matta med lång lugg. Saida mattor finns som stora vardagsrumsmattor hos exempelvis Saida Carpet, som är experter på orientaliska Saida mattor.

Jämför gärna olika mattor på nätet och kontakta din matthandlare direkt, för ett dagsaktuellt pris

Ta dig tid att jämföra olika priser och recensioner innan du fattar ett köpbeslut. Detta innebär ofta en hel del efterforskning, men det kommer att spara dig pengar i längden. Se till att leta efter försäljning och rabatter också.

Många butiker erbjuder olika rabattkoder och fri frakt när du spenderar över en viss summa. Har du bestämt dig för en orientalisk matta som en turkisk matta eller persisk matta som kostar en hel del. Då kan du många gånger tjäna på att kontakta din matthandlare och se om frakten kan ingå i affären.

Leta du efter begagnade alternativ när du köper orientaliska mattor

Ett annat sätt att spara pengar när du köper stora mattor på nätet är att leta efter andrahandsalternativ. Många tror att det innebär att man måste offra kvalitet när man köper begagnat, men det är inte alltid sant.

Särskilt inte om säljaren har tagit väl hand om mattan. Håll utkik efter mattor som har använts försiktigt och fortfarande ser ut som nya. Dessa kan vara mycket billigare än att köpa något helt nytt, utan att kompromissa med kvaliteten.

Att köpa begagnat kräver dock att du har någon som kan bedöma värdet på mattorna. Värdet baseras oftast på vad kunderna brukar ge hos olika matthandlare och begagnathandlare för mattor. Det beror även på skicket på den mattan du har tänkt investera i.

Köper du en ny orientalisk matta så kommer värdet baseras på andra faktorer. Du får även en matta som är tillverkad i modern tid och på ett hållbart sätt.

Akta dig för överprisade mattor på begagnat sajter

Akta dig för överprisade mattor på begagnat sajter. Även om det är frestande att satsa på lyxiga orientaliska mattor som turkiska mattor eller persiska mattor. Det kan ibland finnas en övertro till prisebilden. Det kan därför vara något överprisade jämfört med andra typer av mattor som finns tillgängliga. Även om dina mattor är tillverkade av material av högre kvalitet så kan det variera en hel del i pris.

Om du letar efter ett prisvärt alternativ kan du överväga att istället köpa direkt från en modern matthandlare på nätet som kan erbjuda dig orientaliska mattor av hög kvalitet. Hos exempelvis saidacarpet.se finner du allt från mindre varanter av Saida mattor. Upp till stora orientaliska vardagsrumsmattor, till och med mer moderna mattor som Shaggy mattor med lång lugg eller stora mönstrade mattor.