Stäng
pexels nikita belokhonov 4663476

Hälsofördelar med cashewnötter

Cashewnötter är ett favoritsnack för många människor. De är läckra och kan ätas på en mängd olika sätt. Men visste du att de också erbjuder många hälsofördelar? Låt oss ta en titt på varför cashewnötter är bra för din hälsa.

Cashewnötter är en utmärkt källa till viktiga mineraler, vitaminer och andra näringsämnen. De innehåller vitamin E och K samt viktiga mineraler som magnesium, fosfor, zink, järn och koppar. Vitamin E är en antioxidant som hjälper till att skydda kroppen från skador orsakade av fria radikaler; den hjälper också till att hålla huden frisk och främjar läkning. K-vitamin är viktigt för blodkoagulation och benomsättning. Magnesium hjälper till att reglera blodtrycksnivåerna; det är också nödvändigt för en god nerv- och muskelfunktion. Fosfor är nödvändigt för starka ben, zink spelar en roll för immunförsvarets hälsa, järn transporterar syre i hela kroppen och koppar bidrar till att bilda röda blodkroppar.

Full av hälsosamma fetter Cashewnötter är rika på enkelomättade fettsyror (MUFA), som anses vara ”goda fetter” eftersom de kan bidra till att sänka kolesterolnivåerna och minska risken för hjärtsjukdomar. Studier har visat att om man äter livsmedel med hög halt av MUFAs kan man bidra till att minska bukfettet, vilket har kopplats till en ökad risk för hjärtsjukdomar och diabetes. Dessutom innehåller cashewnötter omega-3-fettsyror, som har kopplats till förbättrad mental hälsa samt minskad inflammation i hela kroppen.

Bra källa till protein Cashewnötter är också en bra källa till protein och innehåller 5 gram per portion (1 oz). Att äta tillräckligt med protein varje dag är viktigt för att bibehålla muskelmassa och styrka när vi åldras; det kan också hjälpa oss att känna oss mätta längre efter måltiderna, vilket gör det lättare att bibehålla en hälsosam vikt eller gå ner överflödiga kilon om det behövs.

Cashewnötter erbjuder många hälsofördelar tack vare sin näringsrika sammansättning. De är fulla av viktiga mineraler som magnesium, fosfor, zink, järn och koppar, har ett högt innehåll av enkelomättade fetter (MUFA) och omega-3-fettsyror och är fulla av protein – alla viktiga komponenter för den allmänna hälsan. Att lägga till mer cashewnötter i kosten kan vara fördelaktigt under en raw food diet för att främja hjärthälsa, minska inflammation i hela kroppen, förbättra den mentala hälsan, reglera blodtrycksnivåerna, stärka ben och muskler samt hjälpa till med viktminskningsförsök. Om du därför vill lägga till en välsmakande godbit som har gott om näringsvärde, så överväg att lägga till cashewnötter i din kost idag!