Stäng
Bilden visar en företagslobby som med rätt städmaskiner kan hålla sig ren längre tillsammans med rätt åkbara skurmaskin utförs på ett kostnadseffektivt sätt
Bilden visar en företagslobby som med rätt städmaskiner kan hålla sig ren längre tillsammans med rätt åkbara skurmaskin utförs på ett kostnadseffektivt sätt

Hur du väljer rätt städmaskiner för ditt företag

Så här väljer du rätt städmaskin till ditt företag. Det finns flertalet olika städmaskiner. Beroende på ditt företags ytor passar dessa olika bra till just ditt företags städbehov. Det finns olika skurmaskiner, sopmaskiner och finns även av typen åkbara städmaskiner.

Hur du väljer rätt städmaskiner för ditt företag

Beroende på ditt företags golvyta finns det flera olika städmaskiner som passar ditt företags rengöringsbehov. Det finns olika skurmaskiner, sopmaskiner för att driva manuellt. Har du däremot stora ytor så finns det praktiskt åkbara städmaskiner som klarar av tuffare städning.

Det finns många alternativ att välja bland och det vara svårt att veta vilken som är rätt för just ditt företag.

Välj rätt städmaskin anpassad för just dina ytor

Det första du behöver tänka på när du väljer en städmaskin är storleken på ditt företags ytor som behöver städas. Om du har ett litet kontorsutrymme räcker det förmodligen med en enklare manuell städmaskin.

Om du däremot har ett stort kontorsutrymme eller lobby, kanske till och med en stor fabrik, e-handelslager eller en verkstad. Då kommer du att behöva en större städmaskin, kanske till och med flera olika. Du kommer spara mycket tid med att välja en åkbar skurmaskin eller sopmaskin.

Det är viktigt att välja en maskin som har rätt storlek för ditt företag så att du kan få jobbet gjort snabbt och effektivt. Komplettera hellre din maskinpark med några mindre manuella städmaskiner.

Det lönar sig många gånger att använda sig av olika städmaskiner för exempelvis lobbyn, verksstaden och lagret. Du slipper på så sätt många byten av olika rengöringstrissor, eller poleringstrissor men även andra förbrukningsmaterial.

Låt dina rengöringsbehov av företagets ytor styra valet av städmaskin

Ett annat viktigt övervägande är vilken typ av rengöringsbehov ditt företag har. Om du till exempel har många mattgolv behöver du en maskin som kan hantera den typen av yta.

Om du däremot har mestadels hårda golv behöver du en annan typ av maskin eller tillbehör. Det är viktigt att tänka på dina specifika rengöringsbehov innan du gör ett köp så att du kan få rätt maskin för jobbet.

Budgetera hellre för en större maskin med mer kraft och funktioner

Naturligtvis måste du också ta hänsyn till din budget när du väljer städmaskin. Det finns många olika alternativ på marknaden, som varierar i pris. Det är viktigt att fastställa en budget innan du börjar leta efter en städmaskin. På så att du kan begränsa dina alternativ och hitta en maskin som passar både dina behov och din budget.

Det behöver inte vara svårt att välja rätt städmaskin för ditt företag. Tänk bara på storleken på ditt företag, dina specifika rengöringsbehov och din budget. Med dessa överväganden i åtanke kommer du garanterat att hitta den perfekta maskinen för ditt företag.