Stäng
pexels monstera 5709008

Lyxa till det på företaget med profilerade pepparkakor

Julen närmar sig och det säljs pepparkakor för fullt i butiker över hela landet. De flesta människor äter pepparkakor runt jul, men få människor känner till historien bakom pepparkakan och dess tidigare användningsområden. Nedan har vi tagit reda på vad pepparkakans syfte har varit genom tiderna och varför den blivit så populär.

Pepparkakor användes för medicinska ändamål året runt och soldater äter ofta pepparkakor som proviant under kriget. Det var först på 1800-talet som pepparkakor blev en symbol för julen, och har sedan dess förknippats med julen. Det beror på att socker och mjöl och pepparkakor blir allt vanligare, vilket gör att du bara kan göra egna hemma. De flesta tänker på runda eller hjärtformade kakor när de pratar om pepparkakor. Men historiskt sett var den första pepparkakan formad som ett träd, gris, ängel och naturligtvis ett hjärta. Hjärtat är en symbol för kärlek, grisen representerar ett välmående liv och ängeln representerar vänlighet. Idag kommer pepparkakorna i många olika former och det är bara fantasin som sätter stopp.

Vintern är som sagt här och pepparkakorna börjar ätas. Om du är företagare kan det vara läge att köpa pepparkakor till kontoret. Då passar pepparkakor med eget tryck väldigt bra. Men det viktiga är såklart att de här kakorna också är goda. Pepparkakan.com har runda och hjärtformade pepparkakor, som kan specialdesignas med din logotyp.