Stäng
Oljefilter till traktor, luftfilter till hjullastare och filter till John Deere
Oljefilter till traktor, luftfilter till hjullastare och filter till John Deere

En kort översikt över service av din hjullastare och traktor

När du söker oljefilter till traktor eller andra filter till hjullastare och entreprenadmaskiner. Då bör du välja högsta kvalitet i första hand. Har du ett universalt oljefilter eller luftfilter till hjullastare, då kan det vara läge att byta ut dessa mot anpassade filter.

Du kan hitta oljefilter, luftfilter och andra filter till John Deere eller filter till New Holland, Valmet, Case IH, Valtra och Fendt med flera. Hos exempelvis kespa.se kan du få mer information om vilka filter som passar din traktor, hjullastare eller entreprenadmaskin.

Utför en grundläggande service av din hjullastare, entreprenadmaskin och traktor med rätt typ av oljefilter och luftfilter till just ditt märke. På så sätt kan du nu öka drifttimmarna och få en mer tillförlitlig maskin.

Service och reparation med anpassade maskindelar till din traktor, hjullastare eller entreprenadmaskin

Som lantbrukare är det viktigt att hålla din maskin i gott skick. Därför finns här en liten sammanställning om hur du kan utföra service av din hjullastare, traktor eller entreprenadmaskin.

Oljefilter till din traktor, hjullastare eller entreprenadmaskin

En av de viktigaste sakerna du kan göra för att underhålla din maskin är att byta oljefilter regelbundet. Beroende på hur ofta du använder din maskin bör du byta oljefilter ungefär var 100:e timme. På så sätt ser du till att oljan förblir ren och effektiv. För att byta oljefiltret ska du först tömma oljan från behållaren. Ta sedan bort det gamla filtret och byt ut det mot ett nytt. Fyll slutligen på reservoaren med ny olja.

Luftfilter till hjullastare, entreprenadmaskin eller lantbrukets traktor

En annan viktig underhållsuppgift är att byta luftfilter. På så sätt ser du till att motorn förblir ren och fri från skräp. För att byta luftfilter tar du helt enkelt bort det gamla filtret och ersätter det med ett nytt av rätt modell till ditt fordon.

Bränslefilter kan behöva bytas med jämnare intervaller om du fyller på från egen tank

Det är också viktigt att byta bränslefilter regelbundet. Detta hjälper till att hålla bränslesystemet rent och fritt från skräp. För att byta bränslefilter tar du först bort det gamla filtret och ersätter det sedan med ett nytt. Använder du olika påfyllningssystem så kan du behöva eventuellt byta bränslefilter oftare.

Genomgång av generatorer och startmotorer

När din maskin åldras kan du också behöva byta ut generatorn eller startmotorn. Dessa är båda viktiga komponenter i din maskin, så det är viktigt att se till att de är i gott skick.

Om någon av dessa komponenter behöver bytas ut ska du ta din maskin till en kvalificerad mekaniker som kan utföra reparationen. Allt som oftast så kan de ge ett förslag på renovering av din gamla generator eller startmotor. Detta kan vara oerhört praktiskt att placera på din reservdelshylla i verkstaden.

Det är viktigt att serva din hjullastare om du vill att den ska fungera smidigt. Några av det viktigaste underhållsuppgifterna, inklusive byte av oljefilter, luftfilter och bränslefilter kan du enkelt utföra själv.