Stäng
pexels josh sorenson 139303

Är mopedbilen verkligen så miljöfarlig som många tror?

Miljöfrågan har blivit en otroligt populär fråga och många studier och artiklar vinklas för att ge en dålig representation på miljöfrågan. Mopedbilar har kritiserats för höga utsläpp och för att flera mopedbilar registreras varje år. Det som oftast vinklas i artiklar och studier är att utsläppen är höga men det dras aldrig någon jämförelse eller paralleller med äldre motordrivna bilar som har ett högt utsläpp. Inte heller minst så talas det inget om den otroliga miljöpåverkan som bilar har vid produktion och sedan när dem slängs på tippen för demontering.

Välj en mopedbil som är säker och som tänker på miljön

Mopeder blir mer och mer populära, fler och fler människor letar efter dem. Det är mycket populärt bland 15-åringar eftersom det är som en bil, och du kan köra den med ett AM-körkort. Detta beror på att det klassificeras som mopedkategori 1. Därför har det vissa begränsningar jämfört med vanliga bilar. Den har till exempel en maximal hastighet på 45 km/h och det är inte tillåtet att köra på motorvägar. Men om du bara vill använda en liten och flexibel bil för korta sträckor, är en säker mopedbil det perfekta valet.

Casalini är ett företag som har satsat stenhårt på att producera en mopedbil som är av högsta säkerhet och som är konstruerad på ett korrekt sätt. Casalini erbjuder flera modeller av mopedbilar och deras senaste moped bil är M20 som är deras säkraste och bekvämligaste mopedbil.

Vad klassas som mopedbil?

En mopedbil är en ganska liten bil med ett passagerarutrymme med två platser. Det är vanligtvis utformat som en liten bil. Mopedbilen kan väga upp till 425 kg och den maximala belastningen är 260 kg. Liksom en A-traktor bör det finnas en LGF-logotyp på baksidan av mopedbilen. Kärt barn har många namn brukar man säga och det finns många namn för en moped bil, ett vanligt namn man brukar få höra är moppebil.