Stäng
pexels cottonbro 4505458

Tips på trendiga och lättskötta växter 2021

Att sköta om gröna växter inomhus kan vara svårt för många, men faktum är att det inte behöver vara svårt! Vi har i artikeln listat trendiga och lättskötta växter som vem som helst kan ha inomhus.

Hur tar man hand om växter?

Att ta hand om växter beror på hur tunna eller tjocka bladen är. Om bladen är tjockare behöver de mindre vatten och behöver inte vattnas ofta, och om bladen är tunna behöver du mer vatten. Det är bäst att lämna dem i fuktig jord så att de inte ligger mellan vattningarna. har torkat ut. Ovanliga växter som Monstera variegata föredrar att hållas i skuggan, helst inte i solen.

Vart hittar man lättskötta växter?

Grönväxtriket erbjuder också lättskötta växter som kaktusar, som är perfekta för dem som glömmer att vattna och är slarviga. Kaktusar finns i olika former, de kan också vara lika stora som träd, men lika små som lerfigurer, vilket gör dem väldigt unika. De flesta kaktusar har taggar, vilket gör dem besvärliga så att barn kan komma i kontakt med dem. Kaktusar har sitt ursprung på varma platser i världen, även i din hemmiljö, de vill känna sig varma och bra. Det är bäst att vara runt 25 grader, men de kan också arbeta vid lägre temperaturer.

Sköt om dina kaktusar på rätt sätt

Vattna ordentligt och låt jorden torka något innan nästa utfodring. Kaktusen kan inte stå i vattnet. Vatteninjektion var sjätte till tio dagar kan vara tillräcklig. Om du inte är säker på om du fyller vatten ofta är det bäst att stanna en dag till för att säkerställa säkerheten. Kaktusarna behöver ibland få en rejäl dusch, detta för att hålla dem rena och må bra.

Om du vill att kaktusen ska blomstra, bör du ställa in den så att den är sval men ändå ljus på vintern. När du köper en kaktus kan den vara i en liten kruka, se till att plantera om den i en större kruka för att få den att växa ordentligt. Återplantera dem i större krukor i kaktusjord eller annan sandblandad jord.

Kom ihåg att alltid använda blomkrukor med dräneringshål, annars samlas växterna lätt för mycket vatten. Du kan välja en plast- eller lerkruka för kaktusen, men i det här fallet är en porös lerkruka mycket praktisk eftersom den inte bara överför vatten från jorden genom dräneringshålen i botten.