Stäng
grill party 3524649 1920

Matlagning i trädgården skapar sommarkänsla

När vi pratar som sommar tänker de allra flesta på saker som sola, bada och grilla. I Sverige har dessa tre aktiviteter förknippats starkt med en svensk sommar. Doften från en granne som grillar på andra sidan staketet är oemotståndlig och gör dig extremt sugen på att ta fram din egen grill. Detta skapar en kedjereaktion i villaområden varje sommar. I väntan på att grillen blir varm kan man passa på att sola en stund eller kanske bada om du har en pool tillgänglig i trädgården. Det fungerar ofta utmärkt att ta med sig grillen till en lite mer avskild badplats där röken inte riskerar att störa någon.

Kolgrillen – En klassisk grill

Att grilla är en helt annan typ av matlagning som skiljer sig från det man gör inomhus, både i smak och tillvägagångssätt. Den mest populära typen av grill är den klassiska kolgrillen som alla svenskar någon gång har stött på i sitt liv. En kolgrill drivs av grillkol eller grillbriketter som erbjuder olika egenskaper som lämpar sig för olika typer av grillning. Den vanliga grillkolen fungerar utmärkt om du snabbt vill grilla något. Grillkolen är blir snabbt varm och du kan slänga på köttet inom ett par minuter. Några maträtter som passar bra vid användning av grillkol är exempelvis korv och karrékotletter. Grillbriketterna tar längre tid på sig innan de bli varma, men de håller värmen mycket längre än vanlig grillkol. Vid tillagning av exempelvis flaskfilé, fläskytterfilé, hel kyckling och andra större köttbitar är grillbriketter att varmt rekommendera. Kolgrillen ger en extra god smak som inte någon annan typ av grill ger.

Gasolgrillen – En smidig grill i trädgården

Gasolgrillen har blivit ett populärt alternativ till den klassiska kolgrillen. Anledningen till detta är att gasolgrillen är smidig att använda. Det är enkelt att tända, värmen är jämn och kostnaden för gasol är lägre än grillkol. Gasolgrillen lämpar sig väldigt bra om man ska grilla till många personer vid exempelvis en grillfest.

Elgrillen – Den klockrena lösningen för balkongen

Elgrillen är en bra lösning för de som inte har en trädgård att grilla i. Röken från en kol- eller gasolgrill på balkongen kan störa grannarna samt utgöra en viss brandrisk. Elgrillar ryker inte i närheten så mycket som de andra grilltyperna och lämpar sig därför bra för balkongen. Det kan dock vara en god idé att fråga hyresvärden eller föreningen att det är okej att använda en elgrill på balkongen då det kan finnas vissa bestämmelser. Elgrillen är precis som gasolgrillen enkel att använda.