Stäng
auto 2179220 1920

Svenskt Fordonsskydd – Därför behövs det

Behövs verkligen fordonsskydd? Många tror att eftersom deras bil bara är några år gammal kommer de inte råka ut för dyra reparationer och därför behöver de inte ett fordonsskydd. Vi är av en annan åsikt och det är exakt vad vi ska prata om idag. Vi tror verkligen att vårt fordonsskydd kan hjälpa de allra flesta att spara pengar och göra vardagen lite enklare. Idag ska vi gå igenom exakt varför det är en bra idé att teckna ett Svenskt fordonsskydd och några fall när det kan vara smartare att låta bli.

Vanligt att bilen går sönder

Många tror att eftersom bilen nästan är ny kommer den säkert hålla utan problem. Tyvärr är det rätt ovanligt att bilen håller utan reparationer. Biltillverkarna designar sina bilar för att hålla under hela garantin. Efter garantin har de inte längre något ansvar och de behöver därför inte tänka på hur bra bilen kommer hålla i längden. Självklart är bilarna inte designade för att gå sönder men de är inte heller designade för att hålla för alltid. Fordonstillverkarna gör nämligen vad de kan för att producera bilarna billigare och sänka sina egna utgifter, något som drabbar dig som kund.

Det är absolut inte ovanligt att bilen går sönder bara månader efter att garantin har gått ut och många kommer till oss efter att de själva fått betala en dyr reparation. För att undvika det rekommenderar vi att du kommer till oss precis efter att din nybilsgaranti har gått ut. På så sätt kan du spara mycket pengar ifall olyckan är framme.

Fast kostnad i stället för oförberedd utgift

Det finns inget som kan sabba vardagsekonomin lika mycket som en oförberedd utgift. Ett utmärkt exempel på det är just att din bil går sönder. Den dyra reparationen kan göra det svårt att få råd med räkningar, mat och andra nödvändiga utgifter den månaden. Om du i stället tecknar ett fordonsskydd vet du exakt hur mycket du kommer få betala varje månad och kan planera en budget. Du kan alltså plocka bort risken av en oförberedd utgift och i stället lägga in en utgift som du kan planera för. Det tycker åtminstone vi låter som en riktigt bra idé.

Trygghet i vardagen

Vetskapen om att din bil när som helst kan gå sönder är inte trevligt. Ofta kan den leda till ökad stress och oro i vardagen. Det är framför allt sant om du inte är helt säker på hur du ska ha råd att laga bilen om det händer. Vårt fordonsskydd kan ge dig en trygghet i vardagen. Precis som vi nämnde ovan låter det dig planera för dina kostnader gällande bilen. Som med en försäkring vet du exakt hur mycket du kommer få betala, även om olyckan är framme. Detta kan verkligen ge dig en trygghet i vardagen och många säger att de vågar köra sin bil mer efter att det skaffat ett fordonsskydd.

Bilen är till för att njutas av, inte för att oroa sig över. Vi erbjuder fordonsskydd som låter dig glädjas över din bil, även när nybilsgarantin gått ut.

Slipper oroa dig över verkstaden

Många känner att verkstäder tar alldeles för mycket betalt när de lagar din bil. Även en enkel reparation kan kosta tusentals kronor. Genom att skaffa fordonsskydd kan du låta oss ta hand om verkstaden så att du slipper. Det spelar ingen roll om de tar 2000 kronor för att fixa en trasig lampa eftersom det inte är du som betalar. Dessutom brukar verkstäder inte försöka ta extra mycket betalt om de ser att du har fordonsskydd. Vi vet vad en reparation ska kosta och du behöver inte oroa dig över att bli lurad. Vi tar hand om allt gällande din reparation.

Perfekt för företag

Om det finns något som företag hatar så är det oförberedda utgifter. Ett företag ska helst fungera som en väloljad maskin. För att maskinen ska fungera måste varje del fungera perfekt vilket inkluderar företagets ekonomi. Genom att teckna ett fordonsskydd för dina företagsbilar kan du lägga in detta i företagets budget för att se exakt vilka utgifter ni har. Detta gör det mycket enklare att planera för framtiden och till exempel förbereda expansioner som behöver mycket kapital.

Självklart har vi ett paket anpassat efter företag. Om du vill ha ett kostnadsförslag är det bara att kontakta oss. Vi anpassar gärna vårt erbjudande efter ditt företag och vi arbetar tillsammans för att hitta ett avtal som passar dig och ditt företag så bra som möjligt.

Dyra bil blir dyr reparation

Om du har köpt en dyr bil brukar även reparationerna kunna kosta mer. Det är därför som vi erbjuder ett special paket för dig med en s.k. lyxbil. Detta är bilar från märken som Ferrari, Bentley och Aston Martin. Det sista du vill göra efter att ha köpt en av dessa bilar är att lägga ner dyra pengar på en reparation. Det är därför vi erbjuder ett fordonsskydd även för dessa bilar. På grund av bilarnas pris och att det är så unika brukar vi specialanpassad vårt erbjudande efter din bil. Kontakta oss så kollar vi exakt vad vi kan erbjuda dig!

När behövs inte fordonsskydd?

Självklart finns det också fall när du inte behöver ett fordonsskydd och vissa fall när vi helt enkelt inte kan erbjuda det. Vi kan tyvärr inte erbjuda fordonsskydd om nybilsgarantin gått ut för en längre tid sen. Om du köpt en begagnad bil får du gärna kontakta oss. I vissa fall kan vi erbjuda fordonsskydd och i vissa fall kan vi det inte.

Du behöver heller inte fordonsskydd om du planerar att sälja bilen inom kort. När du säljer bilen kommer dock fordonsskyddet följa med om inte du och köparen kommit överens om något annat. Det kan därför vara en bra idé att teckna ett Svenskt Fordonsskydd eftersom det kan öka intresset för din bil. Marknaden för begagnade bilar är stor och det kan vara en bra idé att ha något som får din bil att stå ut från mängden.

Det sista fallet när du inte behöver fordonsskydd är om du hellre chansar på att bilen kommer hålla. Detta är inget vi rekommenderar men om du tror att din bil kommer hålla kan du spara pengar genom att inte teckna ett fordonsskydd. Tänk bara på att din försäkring inte täcker reparationer som inte uppstått i en olycka. Om din bil skulle gå sönder kommer du få betala hela reparationen ur egen ficka och det kan bli en dyr historia.

Vi rekommenderar alltid att du tecknar ett fordonsskydd om du kan men det hade inte varit rätt att skriva denna artikel utan att nämna några fall när det inte behövs. Vi vill alltid vara öppna med våra kunder och vi vet att fordonsskydd inte är rätt för alla.

Slutord

Som du förhoppningsvis har förstått så är fordonsskydd en riktigt bra idé för de allra flesta människorna och det kan spara dig mycket pengar. Även om du driver ett företag kan du spara mycket pengar genom att teckna fordonsskydd för dina företagsbilar. Fordonsskydd är inte rätt för alla men för de allra flesta kan fordonsskydd hjälpa till att spara mycket pengar. Vi skapade vår produkt för att hjälpa svenskar att spara pengar och det målet har aldrig förändrats.

Kontakta oss idag så går vi igenom vad vi kan göra för dig!