Stäng
pexels engin akyurt 9399997

5 anledningar till varför du bör överväga att bygga din egen pool i vår

Våren är den perfekta tiden för att börja planera för en pool på din bakgård. Vädret blir varmare och dagarna längre, så varför inte dra nytta av säsongen genom att starta ett roligt och utmanande projekt som kommer att ge stora vinster till sommaren? Att bygga din egen pool från ett poolkit är ett utmärkt alternativ för dem som vill spara pengar och ha lite kul samtidigt. Här är 5 anledningar till varför du bör överväga att bygga din egen pool i vår.

Det är mer prisvärt

Att anlita ett poolföretag för att ta hand om allt från början till slut kan vara mycket dyrt, med vissa uppskattningar som sätter kostnaden till omkring 50 000 dollar eller mer. Om du däremot köper ett poolkit och gör det själv kostar det dig en bråkdel av det priset. Till exempel kostar detta 12’x24′-halvjordspoolkit från Amazon strax under 5 000 dollar. Det är en enorm skillnad!

Det är roligare

Låt oss vara ärliga, att bygga din egen pool kommer att vara mycket roligare än att betala någon annan för att göra det. Du får sätta din egen personliga prägel på projektet och göra det precis som du vill ha det. För att inte tala om att det alltid är tillfredsställande att titta på något du byggt med dina egna händer och veta att du gjorde det själv. Sommaren kommer att vara här innan du vet ordet av, så varför inte sätta igång med din pool redan idag?

Du kan göra det i din egen takt

När du anlitar ett poolföretag kommer de att vilja få jobbet gjort så snabbt som möjligt så att de kan gå vidare till nästa projekt. Det innebär att du kanske inte har så mycket att säga till om när det gäller hur saker och ting ska göras. Men när du bygger din egen pool kan du ta god tid på dig och göra saker i din egen takt. Om du vill arbeta med den en timme varje dag eller till och med bara några timmar varje vecka är det helt upp till dig! Det finns ingen brådska när det är du som bestämmer.

Du kan spara pengar på installationskostnaderna

Det är inte bara den totala kostnaden för att bygga din egen pool som blir billigare än att anlita någon annan för att göra det, utan du sparar också pengar på installationskostnaderna. När du köper ett poolkit ingår i priset allt du behöver för installationsprocessen, inklusive liner, filtersystem, skimmer, pump och all nödvändig hårdvara. Så du sparar inte bara pengar i början genom att göra det själv, utan du sparar också pengar på installationskostnaderna längre fram.

Du kan få det gjort snabbt

Om du känner dig motiverad och vill få din pool klar så snabbt som möjligt, är det definitivt rätt väg att gå att bygga den själv. Med de flesta poolföretag får du räkna med en tidslinje på flera veckor eller till och med månader innan de ens kan börja arbeta med ditt projekt. Men när du har ansvaret kan du få jobbet klart på bara några helger! Allt som återstår efter det är att fylla din nya pool med vatten och njuta av alla soliga dagar framöver.

Nu när våren har kommit är det dags att börja tänka på att lägga till en pool till din oas på bakgården! Att bygga din egen pool från grunden kan tyckas vara en skrämmande uppgift, men det finns många fördelar som gör det värt att överväga. Från att spara pengar på installationskostnader till att kunna sätta din personliga prägel på saker och ting finns det många skäl till varför det kan vara det bästa beslutet för dig att bygga din egen pool i vår! Tack för att du läste och glad byggnation!