Stäng
pexels luis quintero 2774556

Videomöten – Så viktigt är det med bra videokvalité

I den rådande världssituationen har videomöten blivit nödvändigt för företag att delta i. Att gå med i eller hålla en videokonferens är inte svårt, men för att ta en videokonferens till en ny nivå behöver du bättre videoutrustning än vad du har idag. Egentligen behöver du bara en webbkamera och mjukvara för att hålla i en videokonferens, men det finns många anledningar till att uppgradera din utrustning. Här nedan kommer tre olika förslag på lösningar beroende på dina behov och budget.

Webbkameran

Webbkameran är inbyggd i alla bärbara datorer och är därmed flexibel och lämplig för dagligt bruk. Dock så offrar du samtalskvalitén när du väljer flexibilitet som med mycket annat. I många bärbara datorer kommer du att upptäcka att kamerorna är riktigt dåliga både när det gäller bildkvalité och kameravinkel. Detta återfinns även på de dyraste modellerna. Webbkameran är mycket lämplig för att hålla kontakten med kollegor när ni arbetar hemifrån, men den kommer att lämna ett dåligt intryck på kunderna. Bildkvaliteten på en webbkamera är mycket viktig eftersom den kan ge ett mer professionellt och seriöst utseende, vilket kan vara avgörande i vissa situationer. Om du däremot är på resande fot är datorns inbyggda webbkamera extremt smidig.

Externkamera och en mikrofon

Nästa alternativ är att skaffa en extern videokamera och en extern mikrofon. Kvaliteten förbättras avsevärt, vilket leder till bättre möten och lämnar ett bättre intryck på dina kunder.

Videokonferenser är precis som ett vanligt möte och det är viktigt att lämna ett gott intryck på kunder och blivande kunder för att öka dina chanser att sälja dina tjänster, produkter eller lösningar. Den externa kameran och mikrofonen ger dig bra bildkvalitet och ljud, vilket säkert kommer att uppskattas av andra i mötet. Det är dock mycket viktigt att placera kameran och mikrofonen i rätt läge för att få bästa vinkel. Det krävs även lite mer tekniska kunskaper för att sätta upp den externa kameran och mikrofonen. En extern kamera och mikrofon har även möjligheten att transporteras och tas med på resan, men är inte lika smidig som den inbyggda kameran i datorn.

En professionell konferenslösning

Sista alternativet är att anlita experter som hanterar konferensteknik och AV-teknik för företag. Detta kommer att göra dina möten effektiva och smidiga, samt en enastående bild- och ljudkvalité. Detta kommer att ta dina videokonferenser till en ny nivå, vilket sparar dig mycket tid och tjänar mer pengar i framtiden. Denna teknik kan enkelt integreras i ditt system, till exempel genom att ansluta persiennerna till projektorn eller trycka på en knapp för att kontakta New Yorks huvudkontor.