Stäng
pexels burak the weekender 735869

Guide för att välja rätt Mateus servis till ditt bord

När du dukar upp bordet för en speciell måltid vill du att allt ska vara perfekt. Från menyn till vinet till bordsdekorationerna, allt ska samverka för att skapa en harmonisk och inbjudande atmosfär. En av de viktigaste aspekterna av att duka ett vackert bord är att välja rätt serviser. Med så många olika stilar, material och märken på marknaden kan det vara överväldigande att försöka bestämma sig för vilken servis som är rätt för dina behov. Om du letar efter något speciellt och unikt kan Mateus serviser vara perfekta för din nästa middagsbjudning.

Mateus är ett portugisiskt varumärke som kombinerar traditionellt keramiskt hantverk med modern design. Alla Mateus produkter är handgjorda i Portugal av skickliga konstnärer, vilket ger varje bit ett unikt utseende. Mateus produkter är behandlade för att minimera absorptionen av vätskor, men eftersom de är porösa är de inte helt vattenavvisande. Här är en guide som hjälper dig att välja rätt Mateus serviser för ditt nästa evenemang.

Att välja rätt material

Det första steget i valet av Mateus tallrikar är att bestämma vilket material som är rätt för dina behov. Mateus erbjuder både stengods och porslin som alternativ. Stengods är tillverkat av lera som bränns vid en hög temperatur, vilket gör det starkt och hållbart. Porslin tillverkas av kaolinlera och bränns vid en ännu högre temperatur än stengods, vilket gör det ännu starkare och mer motståndskraftigt mot flisor och brott.

Om du kommer att använda dina Mateus-föremål dagligen kan stengods vara ett bra alternativ för dig. Om du letar efter serviser som främst kommer att användas vid speciella tillfällen är porslin ett bättre val. Porslin är också ett bra val om du planerar att servera mat som är sur eller som riskerar att bli fläckig, eftersom det är mindre benäget att absorbera färg eller smak än stengods.

Att välja rätt mönster

När du har bestämt dig för vilket material du vill att dina Mateus-tallrikar ska vara gjorda av är det dags att välja ett mönster. De mönster som Mateus erbjuder är verkligen unika och sträcker sig från klassiska och tidlösa mönster till moderna och trendiga utseenden. Oavsett vad din personliga stil eller smak är finns det säkert ett Mateus-mönster på Formbar i Västervik som passar dig.

Mateus erbjuder något verkligt unikt när det gäller både stil och design. Med så många olika mönster tillgängliga finns det garanterat ett som passar dina behov. Oavsett om du letar efter vardagliga rätter eller något speciellt för en middagsbjudning har Mateus allt du behöver.