Stäng
Bilden visar en maträtt med olika sorters mat. Stekbord är ett effektivt sätt att stek mat i ett restaurangkök.

Stekbord för restauranger – Effektivare stekning

Ett stekbord är en oumbärlig utrustning som erbjuder en mängd fördelar för professionella kök. Genom att använda ett stekbord kan restauranger och storkök kan du tillaga och servera olika stekta rätter på ett effektivt sätt samtidigt som de bibehåller kvaliteten på maten. Nedan kommer du att lära dig mer om fördelarna med att använda ett stekbord, samt varför det är en viktig investering för restaurang- och storköksägare.

Fördelarna med att använda ett stekbord i restaurangen

Stekbordet är en specialiserad arbetsstation som är utformad för att ge en optimal miljö för stekning av mat. De är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål och har en platt och värmebeständig yta där maten kan stekas. Stekbordet är utrustat med värmeelement eller gasbrännare för att generera hög och jämn värme över hela ytan.

Jämnhet och precision vid tillagning av stekrätter

En av de främsta fördelarna med att använda tekbordet är den jämnhet och precision det erbjuder vid tillagningen av stekta rätter. Den jämnt fördelade värmen på stekbordet gör det möjligt att steka maten på rätt sätt och undvika över- eller underkokning. Detta är särskilt viktigt när man tillagar kött, där en perfekt stekgrad är avgörande för att uppnå rätt smak och konsistens.

Ett stekbord är en effektiv arbetsstation för kockarna

Stekbordet ger också en praktisk och effektiv arbetsstation för kockarna. Den platta ytan ger tillräckligt med utrymme för att hantera flera stekpannor samtidigt, vilket underlättar tillagningen av stora mängder mat. Dessutom är stekbordet utformat för att vara lätt att rengöra, vilket sparar tid och arbete i köket.

Hur du väljer rätt stekbord – Storlek, kapacitet och underhåll

För att dra full nytta av ditt stekbord är det viktigt att välja rätt storlek och kapacitet för dina behov. Du bör också se till att regelbundet underhålla och rengöra stekbordet för att behålla dess prestanda och hållbarhet över tid.

Stekbordet är således en viktig investering för restauranger och storkök som tillagar och serverar stekrätter. Dess förmåga att erbjuda jämnhet, precision och effektivitet gör det till en oumbärlig utrustning i ett professionellt kök. Utforska olika alternativ och välj ett pålitligt stekbord av rätt storlek och kapacitet för att passa dina specifika behov.

Välj tillförlitlighet, hållbarhet och enkel rengöring

När du väljer ett stekbord är det viktigt att överväga tillförlitlighet, hållbarhet och enkel rengöring. Konsultera gärna med din leverantör och jämför gärna mellan olika produkter för att hitta den bästa kvaliteten och prisvärdheten. Läs gärna olika recensioner och be om rekommendationer för att göra ett informerat beslut.

Utbilda personalen i korrekt användning av stekbordet

När ditt stekbord är installerat i ditt kök, se till att ge rätt utbildning till dina kockar och personal för att använda det på rätt sätt. Lär dem om korrekt stekteknik, temperaturkontroll och rengöringsrutiner för att maximera användningen och förlänga livslängden på ditt stekbord.

Stekbordet – En investering som förbättrar matlagningen

Ett stekbord är en investering som kan göra en betydande skillnad i kvaliteten och effektiviteten i ditt kök. Det kommer inte bara att förbättra din matlagning och presentation av stekrätter, utan också effektivisera arbetsflödet och öka kundnöjdheten. 

Ta steget och inkludera ett stekbord i ditt restaurang- eller storköksutrustning för att ta din matlagning till nästa nivå. Nu kan du lära dig mer om stekbord hos exempelvis HNA Storköksservice. Där kan du lära dig mer om stekbord och många andra produkter som effektiviserar i köket.