Stäng
engin akyurt RJ17oltAMLk unsplash

De bästa ullfiltarna och täcken i ull: Håll dig mysig året runt

Det är den tiden på året igen när det kalla vädret börjar smyga sig på och vi alla börjar oroa oss för att hålla oss varma. Ett av de bästa sätten att hålla sig varm hela vintern är att investera i en bra ullfilt eller ett ulltäcke. Ull är ett naturligt material som transporterar bort fukt och håller dig torr och bekväm hela natten. Det reglerar också din kroppstemperatur, så att du varken blir för varm eller för kall.

Hur du tar hand om ditt ulltäcke

Att ta hand om ett ulltäcke är inte så svårt som man kan tro. Det första steget är att identifiera om filten är gjord av ull eller en annan typ av tyg. Detta kan vanligtvis göras genom att titta på skötseletiketten. Om det står ”endast kemtvätt” på etiketten är filten troligen av ull. Om det står ”maskintvättbar” är det förmodligen en annan typ av tyg. När du har fastställt att filten är av ull finns det några enkla åtgärder du kan vidta för att hålla den i gott skick. För det första ska ullfiltar tvättas i kallt vatten på en mild tvättcykel. De ska sedan torkas på låg värme eller lufttorkas. Det är också viktigt att undvika att använda starka tvättmedel eller blekmedel, eftersom dessa kan skada ullfibrerna. Med rätt skötsel kan en ullfilt hålla i många år.

Välj en ullmadrass till din säng

En ullmadrass är ett utmärkt val för din säng. Ullmadrasser är tillverkade av naturmaterial, så de är allergivänliga och dammkvalsterresistenta. ull är också en bra isolator, så en ullmadrass håller dig varm på vintern och sval på sommaren. ull är också naturligt brandbeständig, så du kan vara lugn i vetskapen om att din ullmadrass är säkrare än en madrass tillverkad av syntetiska material. ullmadrasser är också mycket slitstarka, så du kan förvänta dig många år av komfort från din ullmadrass. När det är dags att byta ut din ullmadrass kan den återvinnas till andra ullprodukter, vilket gör den till ett mycket hållbart alternativ för din säng.