Stäng
pexels nastyasensei 331107 1

Den ultimata guiden till barinredning och utrustning: Vad du behöver och hur du hittar det

En välsorterad och välinredd bar är nyckeln till en framgångsrik verksamhet. Men med så många olika alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vad du behöver och var du ska hitta det. I den här guiden hjälper vi din verksamhet att välja barinredning och ger dig några tips om var du kan hitta den. Oavsett om du precis har börjat eller vill uppdatera din befintliga bar, läs vidare för att få några viktiga råd!

Var ska jag börja?

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du ska sätta upp en bar är vilken typ av möbler du behöver. Det finns många olika alternativ, från traditionella bord och stolar i pubstil till mer moderna modeller. Det är viktigt att välja möbler som är bekväma för dina kunder och lätta att rengöra. Du bör också ta hänsyn till hur mycket utrymme du har då det är detta som avgör hur stora och hur många delar du behöver.

De mest essentiella bartillbehören du måste ha

När det gäller barutrustning finns det några viktiga saker som varje bar behöver. En mixer av god kvalitet är ett måste för att göra cocktails, och en kommersiell ismaskin är nödvändig för att hålla dryckerna kalla. Du behöver också glasvaror, till exempel vinglas, tumlare och shotsglas. Andra viktiga föremål är en jigg för att mäta drinkar, en shaker för att blanda cocktails och en sil för att separera is från drinkar. Det kan även vara smart att investera i förvaring av dessa bartillbehör med exempelvis glashängare.

Hitta specialiserad barutrustning

När du har bestämt dig för vilka möbler och vilken utrustning du behöver är det dags att börja handla. Det bästa stället att börja är på nätet, eftersom det finns många specialiserade återförsäljare som exempelvis Bargrossisten. Du kan också hitta bra erbjudanden i second hand-butiker eller till och med på onlineauktioner. Det är dock alltid värt att kontrollera skicket på begagnade artiklar innan du köper dem, eftersom de kanske inte håller måttet.