Stäng
pratiksha mohanty V0xp dTS3z0 unsplash

Kryddställ – Lägg till lite krydda till en köksorganisation

Kryddor är livets krydda så att säga. Så, om dina kryddor är oorganiserade, vad säger det om ditt liv? Det finns ännu inte en feng shui av kryddor som jag känner till, men det borde verkligen finnas. Oroa dig inte, det finns hopp för de av oss som inte kan hitta vår kanel bland vår fänkål och muskot!

Vad är detta för hopp som vi kan hålla fast vid? Kryddställ. Ja, det låter som en för enkel lösning, men kryddställ gör verkligen stor skillnad för alla som äger mer än tre eller fyra kryddor. Det finns flera typer av kryddställ att välja mellan. Behöver du hjälp med att bestämma vilken som är bäst för dig? Följ den här enkla guiden om kryddhyllor:

Karusellkryddställ (revolverande kryddställ)

Ett karusellkryddställ är perfekt för att hålla dina favorit- och oftast använda kryddor. Du kan bara lämna din karusell kryddhylla utanför spisen eller på ditt bord, eller ta ner den från ditt skåp när du lagar mat.

Den här typen av kryddställ kan komma med plats för bara några få kryddor, eller så kan du till och med hitta sådana som rymmer upp till 16 eller till och med 48 flaskor, beroende på stil och storlek. Naturligtvis, om du har ett av de större roterande kryddställen, kommer du sannolikt att vilja lämna det i ditt skåp. Snurra bara på den och välj ut de kryddor du behöver, när du behöver dem. Du behöver inte oroa dig för att några kortare kryddor gömmer sig bakom större!

Magnetiska kryddställ

Magnetiska kryddhyllor är ett roligt och enkelt sätt att förvara 9-12 olika kryddor. Naturligtvis är en del av skönheten med ett av dessa ställ… skönheten! Du kommer definitivt att vilja visa upp ett så vackert ställ.

Varje kryddburk har en magnet på baksidan som fästs på en magnettavla. Ett möjligt problem (eller en skänk från gud, beroende på hur du ser på det) är att du måste tömma dina kryddor i de färdiga kapslarna. Detta fungerar faktiskt bra om du råkar köpa dina kryddor i lösvikt.

Du kan hitta ett magnetiskt kryddställ med fönster så att du kan se exakt vilken krydda som finns i varje burk. Men om du inte är för väl förtrogen med utseendet på dina kryddor, kan du tycka att det är nödvändigt att märka dem också.

Kryddlåda Organizer

Alla behöver inte ha sina kryddor i sitt skåp! Faktum är att en kryddarrangör är ett utmärkt val för alla som föredrar att sträcka sig ner, snarare än upp, för den perfekta kryddan. När du förvarar dina kryddor i din låda är det ofta mycket lättare att se dem och att kunna läsa etiketterna än när du förvarar dem i ett överskåp. Ett kryddlådställ har i allmänhet olika nivåer som kommer att luta dina kryddor så att du lättare kan läsa etiketterna.

Grundläggande kryddställ

Grundläggande kryddhyllor i trä eller metall är ett utmärkt sätt att hjälpa dig Kryddor organisera dina kryddor samt att spara utrymme. Det är bäst att skaffa ett kryddställ där alla dina kryddor måste förbli en fil – så att inga kryddor kan gå vilse bakom andra.

Att alfabetisera eller inte alfabetisera ditt kryddställ

Du kommer att bli förvånad över hur mycket lättare det kommer att vara att hitta rätt krydda när du behöver den när du väl har ett kryddställ. Naturligtvis, även när du har ett ställ för att organisera dina kryddor, kan de fortfarande vara svåra att hitta. Ibland kan du stirra direkt på kryddan du vill ha, men ändå inte se den på något sätt. Den enkla lösningen är att alfabetisera dina kryddor.

Naturligtvis är ett sådant system ofta mer jobbigt än det är värt. Det är svårt att hålla dina kryddor i alfabetisk ordning, speciellt när du lägger till nya kryddor i mixen. Istället säger jag att den bästa metoden är att hålla de kryddor som du använder mest inom bekvämt räckhåll (framtill på kryddhyllan etc.), och bara ta den där extra tiden att söka efter de där ”andra” kryddorna när du behöver dem!