Stäng
pexels fauxels 3183197 1

Sälj ditt företag när du går i pension

Har du planer på att gå i pension? Om du äger ett företag blir detta krångligt och kan vara väldigt svårt då du måste bestämma dig för vad som ska hända med företaget. Ett alternativ är att lägga ner verksamheten, men detta skulle innebära att alla dina anställda skulle förlora sina jobb. Detta vill du såklart inte då det skulle sätta dem i en svår situation som ingen vill hamna i. Det andra alternativet är att hitta någon som kan ta över företaget och fortsätta driva det. Det kanske finns någon släkting eller bekant som kan ta över ditt företag och följa i dina fotspår, men i de allra flesta fallen är det inte så. Då blir det genast svårare att hitta en ny ägare och då måste man ha ett stort kontaktnät för att hitta rätt köpare. Att vänta sig till en företagsmäklare i Stockholm kan vara ett bra drag då en företagsmäklare sitter på stora kontaktnätverk som innebär att chanserna ökar dramatiskt till att hitta rätt köpare och på så vis få mer pengar från affären.

Att sälja företaget är svårt för många då de ser företaget som sitt eget barn som de uppfostrat och format till något stort. Det är mycket att tänka på när ett företag ska säljas och ännu mer om företaget du ska sälja är ett aktiebolag. Då gäller det att ta reda på hur företaget får säljas. Detta framgår oftast i bolagsordningen.

Att helt lägga ner ett företag när man går i pension är inte ett bra drag och det kan innebära att du kommer att få dåligt samvete när dina anställda förlorar sina jobb och inkomst. Genom att istället sälja ditt företaget kommer dina anställda att känna sig trygga och du kommer ha ett gott samvete under resten av din pension.