Stäng
pexels miguel a padrinan 1453799 2

Så viktigt är det att underhålla taket

Vårt tak är en av husets viktigaste delar som måste underhållas för att fungera på topp. Ifall taket inte vårdas kan det uppstå problem som fuktskador som kan förstöra hela ditt hem om man inte upptäcker det i god tid. Anledningen till att fuktskador uppstår på taket kan vara pga. sprickor som uppstår genom frostsprängning. Alger och mossa kan även göra så att vatten inte rinner av taket och på så sätt tar sig vattnet genom tegelpannorna och enklare genom sprickorna.

Ditt tak kommer aldrig hålla för evigt, utan ibland måste man faktiskt byta ut taket mot ett nytt. Däremot kan man göra mycket för att taket ska hålla så länge som möjligt. Det kan exempelvis var algbehandling och taktvätt. Genom att hålla taket rent och fritt från mossa kommer livslängden att öka ordentligt och du slipper alla bekymmer med att byta tak.

Under de senaste åren har det blivit populärt med takmålning, vilket innebär att taket kommer att se ut som nytt igen. Takfärgens egenskaper skyddar taket under en lång tid framöver. Innan en takmålning genomförs kommer taket att rengöras noggrant och trasiga takpannor kommer att bytas. Taket måste rengöras då det ser till att färgen fäster ordentligt. Dina grannar kommer garanterat att bli avundsjuka över ditt nya rena tak.

Totaltvätt erbjuder takmålning, taktvätt och fasadtvätt som skyddar ditt tak och hem.