Stäng
Privat gynekolog och barnmorska samt gynekolog i Vasastan. Hjälper dig med spiral och preventivmedel.
Privat gynekolog och barnmorska samt gynekolog i Vasastan. Hjälper dig med spiral och preventivmedel.

Så här skaffar du recept på preventivmedel från din barnmorska

Så här kan du få hjälp med recept på preventivmedel från en barnmorska. För att få ett recept på exempelvis p-piller, pessar, kopparspiral, hormonspiral, P-stav, P-piller, P-plåster och P-ring från din gynekolog eller barnmorska. Samt hur du och din partner effektivt även kan skydda er med kondom.

Då behöver du först boka en tid. Detta gör du hos exempelvis en privat gynekolog och barnmorska i Vasastan, som vasamamma.se. Under detta möte kommer din gynekolog eller barnmorska se över din hälsohistoria och kontrollera ditt blodtryck.

Om allt är normalt kan barnmorskan skriva ut ett recept på upp till ett års piller till dig. Om du byter p piller märke eller preventivmedelssort är det dock en bra idé att boka in ett nytt möte efter tre månader. Detta för att kontrollera att ditt blodtryck fortfarande är normalt och att du mår bra med ditt preventivmedel.

Vad du behöver veta före din tid hos din privat gynekolog eller barnmorska

För att få ut det mesta av ditt möte finns det några saker du bör veta i förväg. Först och främst är det viktigt att du har en uppfattning om vilken typ eller vilket märke av preventivmedel du vill ha.

Det finns många olika typer på marknaden, så det kan vara bra att göra lite research i förväg. Det är också viktigt att vara medveten om eventuella biverkningar av exempelvis ett p-piller eller annan typ av preventivmedel. Vissa piller kan till exempel orsaka huvudvärk eller illamående.

Att känna till dessa potentiella biverkningar i förväg kan hjälpa dig och din barnmorska att välja det bästa pillret för dig.

Vad händer under besöket?

När du kommer till ditt möte kommer barnmorskan troligen att börja med att fråga om din sjukdomshistoria och om du har några redan existerande tillstånd som kan påverka ditt val av preventivmedel. Gynekologen eller barnmorskan kommer också att fråga om du har några frågor eller funderingar om preventivmedel, vare sig det rör sig om specifikt märke eller sort.

När din sjukdomshistoria har diskuterats kommer barnmorskan att ta ditt blodtryck och din vikt. Dessa mätningar är viktiga eftersom de kan hjälpa till att avgöra om p-piller är rätt för dig eller inte. Om allt ser bra ut kan barnmorskan skriva ut ett recept på upp till ett års piller till dig.

Så här kan du gå tillväga för att kontakta din privata barnmorska och gynekolog i Vasastan

Om du är intresserad av att få ett recept på p-piller från en privat barnmorska, se till att boka en tid och kom förberedd med lite grundläggande information om vilken typ av preventivmedel du vill ha.

Under mötet kommer barnmorskan att ta din sjukdomshistoria, mäta ditt blodtryck och din vikt och svara på eventuella frågor eller funderingar som du kan ha. Om allt ser bra ut kan barnmorskan skriva ut ett recept för upp till ett års piller.