Stäng
pexels ann poan 5849392

ERNST:s designfilosofi

Produkterna från varumärket ERNST kännetecknas av en nordisk och osmyckad design med en naturlig skönhet. De värnar om det naturliga och är inspirerade av Ernst Kirchsteigers kanske mest kända motto ”I enkelhet lever skönhet”. Men vad betyder detta och varför är det så viktigt för varumärket? Låt oss ta en närmare titt.

Nordisk design hänvisar till designtraditionerna i Danmark, Norge, Sverige, Finland och Island. Den kännetecknas av funktionalitet, enkelhet och minimalism. Denna typ av design används ofta inom inredningsdesign, även om den också kan tillämpas på andra områden som arkitektur, mode och produktdesign.

En av de viktigaste principerna för nordisk design är att formen ska följa funktionen. Detta innebär att varje element i en design ska tjäna ett syfte och att det inte ska finnas någon överflödig dekoration. Denna princip återspeglas i ERNST-märkets osmyckade och funktionella produkter som du hittar på Butik Älva.

Minimalism är en annan viktig princip för nordisk design. Denna estetik värderar enkelhet och funktionalitet högre än utsmyckning och dekoration. Minimalistisk design kännetecknas ofta av rena linjer, neutrala färger och naturliga material. Återigen ser vi denna filosofi i arbete i ERNST-märkets produkter som gynnar rena linjer och naturmaterial.

Slutligen lägger nordisk design stort värde på hållbarhet. Detta innebär att designen ska vara gjord för att hålla länge och använda kvalitetsmaterial som kan återvinnas eller återanvändas. Vi ser denna filosofi i praktiken med ERNST-märkets hållbara träprodukter.

ERNST design för nordiska designprinciper har resulterat i en rad vackra och funktionella produkter. Genom att gynna enkelhet, funktionalitet och hållbarhet har de skapat en unik stil som uppskattas av många.