Stäng
Väderskydd till din byggnadsställning ger dig säkrare arbeten från ställning
Väderskydd till din byggnadsställning ger dig säkrare arbeten från ställning

Fördelarna med ett bra väderskydd till ställningen

Vill du kunna använda din ställning i något hårdare väder så behöver du ett väderskydd. Att använda ett professionellt väderskydd till dina byggnadsställningar har flera fördelar. Du kan faktiskt få betydligt mer arbete utfört under arbetsveckan då väderskyddet skapar en extra barriär mot väder och vind. Samt gör att det är både enklare och säkrare att arbeta ifrån byggnadsställningen.

Behagligare och säkrare att arbeta med en ställning som är utrustad med väderskydd

Det finns många säkerhetsaspekter att ta hänsyn till när du ska utföra byggen, renoveringar och fastighetsunderhåll. När du väljer rätt typ av väderskydd för din ställning finns det tre viktiga saker du måste tänka på: vind, nederbörd och temperatur.

Tänk på att skydda dina arbetare mot vinden

När det gäller vind måste du se till att din ställning är tillräckligt säker så att den inte blåser omkull. Kontrollera prognosen innan du börjar bygga och om vindhastigheterna är höga är det bäst att vänta till en annan dag. Är det däremot lättare vind så kan ett väderskydd ge rätt mängd skydd för att säkert kunna arbeta på ställningen.

Skydda dina anställda mot nederbörd

Om nederbörd finns med i väderprognosen måste du se till att din ställning är täckt så att du och ditt arbetslag är skyddade från regn eller snö. presenningar är vanligtvis det bästa alternativet för detta eftersom de är lätta att sätta upp och ta ner vid behov. Men ett bra utformat väderskydda som är anpassat för funktionen är i det flesta fall allra bäst.

Temperaturskiftningar och påfallande sol minskar med ett bra väderskydd

Är det för varmt ska du se till att ta pauser ofta och dricka mycket vätska. Om det är för kallt ska du klä dig i flera lager och använda handvärmare vid behov. Det är dock inte alltid praktiskt i längden att arbeta med en öppen byggnadsställning utan du kan många gånger dra nytta av ett bra väderskydd istället.