Stäng
Luftfjädring och sänkningssatser för ökad körglädje, samt snyggaste offroadfälgar till dina terrängdäck
Luftfjädring och sänkningssatser för ökad körglädje, samt snyggaste offroadfälgar till dina terrängdäck

Det bästa sättet att modifiera ditt terrängfordon

Vill du modifiera ditt terrängfordon med en modellanpassad fjädringssats, som exempelvis en sänkningssats eller en luftfjädring. Eller vill du modifiera ditt terrängfordon med en snygg LED ljusramp? Om det senare är fallet så finns det några saker du måste tänka på.

Modifiera ditt terrängfordon med en fjädringssats som ger dig ökade lastegenskaper

Att modifiera ditt terrängfordon med en modellanpassad LED ljusramp som en första åtgärd kan kännas roligare. Men har du tänkt på du med en fjädringssats verkligen kan få ut det bästa ur ditt terrängfordon.

Du kanske har hittat ett set med snygga terrängdäck, som du vill montera på praktiska offroad fälgar. Vilket kan vara lockande, innan valet av just en fjädringssats till terrängfordonet. Helt valfritt att börja där, men ombesörj helst fordonets lastegenskaper i första hand.

Du kommer dock att tjäna på att skapa en ökad lastningskomfort som en första insats. På så sätt får du ett fordon som agerar precis som du vill, både i terrängen eller i den vanliga fordons trafiken.

Utrusta ditt terrängfordon från Tå till Topp och få sann körglädje på köpet

Självklart så kommer fordonet över tid utrustas med allt från extraljuspaket, lastkorgar eller takplattformar. Men med planering så kommer detta oftast lite mer som kronan på verket. Att först lägga lite mer energi där den behövs som allra mest, kommer att löna sig i längden.

Nämligen på fjädringen, med antingen stötdämpare eller luftfjädringar så kommer du kunna lasta din bil på bästa sätt. Du kommer i vissa fall behöva stärka upp fjädringen när du lastar tungt eller justera när du behöver lasta ojämnt. Allt detta kan du lösa enkelt, med rätt sorts modifieringar.

När du valt ut en system som passar för dina behov. Då kan du mycket väl lägga till ett par hållbara offrad fälgar och snygga terrängdäck. Det är då bra om du anpassar detta så att det fungerar för den terräng, där du oftast för fram ditt fordon.

Modifiera ditt fordon med rätt fjädringssats till ditt terrängfordon

En av de viktigaste aspekterna av att modifiera ditt terrängfordon är att välja rätt typ av fjädringssats. Det finns många olika typer av fjädringssatser hos exempelvis experterna på lastatungt.se. Där får du inspiration om hur du väljer ut en fjädringssats som passar ditt fordon. På så sätt får du en kompatibel med den typ av terrängdäck och fälgar som du vill använda.

Välj rätt terrängdäck till dina offroadfälgar

Ett annat viktigt övervägande när du modifierar ditt terrängfordon är att välja rätt typ av terrängdäck. Det finns många olika typer av terrängdäck och offroadfälgar på marknaden. Det är därför viktigt att göra din research och välja de som bäst passar dina behov. Du bör också se till att du väljer däck som är kompatibla med den typ av fjädringssats och fälgar som du använder.

När du väljer fälgar så bör du se till så att ditt terrängfordon håller för den last som är mest förekommande. Men även för det sätt du använder ditt terrängfordon på. Använder du ditt terrängfordon mest på allmänna vägar så kan därför en sänkningssats vara mer praktiskt än en höjningssats som ger mer markfrigång.