Stäng
pexels tima miroshnichenko 6474458 660x440 1

Bättre förutsättningar med arbetskläder

Om du jobbar inom byggbranschen eller bara behöver renovera ditt hem är en mycket viktig sak att bära rätt arbetskläder samt skydds- och arbetsskor – något som hemmafixare ofta förbiser.

Det finns flera goda skäl att bära arbetsskor och skyddsskor, inte endast för att Arbetsmiljöverket rekommenderar att använda sig av skyddsutrustning på arbetsplatsen. En annan viktig anledning är att dessa skor bara skyddar dig om något faller på foten eller om du behöver mer stabilitet. Men tyvärr är det många som struntar i att bära skydds- och arbetsskor privat, som till exempel vid renovering av hem.

Något som uppdagats är att hemmafixare ofta struntar i att bära ordentliga skyddskläder när renoverar hemma. Oavsett om det är renovering av tak, rivning eller badrumsprojektet du håller på med bör man använda sig av arbetskläder och skor för att minimera risken för olyckor. Beroende på vad du gör i hemmet kan det även vara bra att använda sig av skyddsglasögon och handskar.

Att använda sig av arbetskläder gör inte bara arbetet säkrare utan även mer komfort. I arbetsbyxor kan man till exempel lägga i knäskydd för att skydda knäna om man arbetar mycket stående på dem. Det ger dig också rätt förutsättningar för att kunna få med dig dina verktyg enkelt i fickor. Skulle dessa inte räcka till kan man även använda sig av ett verktygsbälte som dessutom ger dig mer möjlighet att fördela tyngden bättre.

Att använda rätt arbetskläder skapar en tryggare arbetsplats och ger din kropp rätt förutsättningar ergonomiskt. Hos arbetsbyxor.com finner du ett stort utbud av arbetskläder från kända varumärken såsom Blåkläder, Caterpillar och Snickers!