Stäng
pexels asad photo maldives 1024993

4 bästa tipsen för att välja förlovningsring

Att välja en vigselring är långt ifrån enkelt och tidskrävande. I denna artikeln har vi samlat de 10 bästa tipsen för att hjälpa dig hitta rätt i djungeln av unika vigselringar och förlovningsringar i guld.

1. En personlig touch

Att sätta en personlig touch på ringen kan vara lättare än du tror – det kan vara så enkelt som i form av en personlig gravyr ring eller en mystisk ädelsten på ringen som symboliserar eran kärlek. Ett exempel på detta kan vara en blå ädelsten som symboliserar ert gemensamma intresse för havet eller en grön sten som symboliserar ert intresse för naturen. En annan rolig idé kan vara att gravera in koordinaterna där ni möttes för fösta gången eller en svart förlovningsring som sticker ut i mängden.

2. Kompromissa inte

Ett misstag som många gör är att kompromissa med ringarna, vilket innebär att ringen inte känns helt hundra. Tänk på att ringen är något du ska bära i väldigt många år framöver och att varje gång du tittar på ringen så ska ringen kännas helt rätt.

3. Ovanligare ädelstenar kräver mer research innan

Om du vill göra en unik förlovningsring måste du vara allt mer uppmärksam när det gäller olika typer av ädelstenar. Innan du köper drömringen kan det vara bra att göra research om ädelstenens egenskaper. Om vi exempelvis väljer en opal, så har den helt andra egenskaper än diamant. En ring som används varje dag och utsätts för fukt, hetta och slag mot andra föremål kommer att ha en kortare livslängd än en diamantring som ligger i toppen på hårdhetsskalan. Om du verkligen vill ha något annat än diamant kan vi rekommendera en safir då de tål dagligt slitage väldigt bra.

4. Se till att någon i din närhet känner till din smyckessmak

Om du känner på dig att du kommer bli friad till är det en bra idé att se till att dina nära vänner känner till din smyckessmak. Väldigt ofta händer det att en nära vän till partnern följer med vars uppgift är att ge input på olika ringar och vad som skulle kunna fungera. Den här nära vännen kan vara allt från en bästa kompis till mamma eller syskon.

Om du känner på dig att du kommer att bli friad till så skicka gärna lite bilder till dina vänner så att den personen kan vägleda din partner i valet av ring.