Stäng

Kettlebell: Träning med kettlebells

Vill du få mer tid över och skapar det perfekta gymmet för hemmet och arbetet, börja då med kettlebellträning med en kettlebell. Funktionell träning med kettlebells har blivit alltmer populärt. Det är relativt enkelt att ta med sig en kettlebell och träna både inne och utomhus.

Träning är ett utmärkt sätt att hålla sig i form, både fysiskt och mentalt. Men för vissa av oss kan det vara svårt att hitta tillräckligt med tid, för att hinna till gymmet.

Men när man väl gjort det till en härlig rutin, då skapas det oftast enkelt mer tid även för träning. Ett steg kan vara att med enkla medel skapa ett gym hemma eller på jobbet.

Börja med några kettlebells och en gym matta så kan du göra många övningar. Att sedan bygga på med skivstång med bumpers och ett bra träningsrack med en ställbar träningsbänk kan sedan införskaffas i prioriterad ordning.

Spara tid med ditt egna företagsgym och hemmagym

Det är därför det kan vara så fördelaktigt att bygga ett eget gym hemma eller på jobbet. Att ha ett eget utrymme gör att du kan klämma in träningspass när du har några extra minuter på dig. Med rätt utrustning och uppställning kan du skapa ett perfekt gym hemma eller på kontoret som hjälper dig att nå dina träningsmål.

Att välja rätt utrustning till ditt hemmagym och företagsgym

När det gäller att skapa ett professionellt gym hemma eller på jobbet finns det vissa gymutrustningsdelar som är viktiga för i princip alla träningsrutiner. Börja med en bra skivstång och gummiklädda viktskivor även kallat för bumpers eller bumperplattor. Detta gör att du kan göra övningar som knäböj och marklyft, som är viktiga för att bygga upp din styrka markant.

Med ett bra träningsrack och med en ställbar träningsbänk så går träningen enklare

Överväg också att skaffa ett bra rack med pull-up-stänger så att du kan utföra pull-ups, chin-ups och andra övningar för överkroppen. Ett bra gymgolv är också viktigt. Det ger inte bara en säker yta att träna på. Det bidrar också till att minska buller och skydda eventuella möbler från att vikter och viktskivor tappas på gymgolvet.

Om du dessutom vill ge ditt träningsprogram variation kan du överväga att investera i flera kettlebells i olika viktklasser. Kettlebells ger således en väldigt effektiv helkroppsträning, som vid rätt utövande är skonsam för lederna. Samtidigt som den riktar sig till alla större muskelgrupper.

Fördelar med att välja ett gymgolv av hög kvalitet

När du har valt all utrustning som du behöver till ditt gym är det dags att börja inrätta ditt utrymme! Tänk på hur mycket utrymme du har till förfogande samt vilken typ av ljudnivå som är acceptabel i ditt gym hemma eller på ditt kontors gym. Detta kommer att hjälpa till att avgöra vilken typ av golv och väggar som behövs för ljudisolering.

Ventilation, ljudnivå och ljusnivå påverkar kan påverka din träning

Det är också viktigt att tänka på ventilationen. Om möjligt, sikta på ett öppet område med gott om fönster eller fläktar. På så sätt blir inte svetten överväldigande under träningen.

Du bör även välja en plats där ljusnivån är behaglig. Det betyder att du vill inte ha starkt solljus som lyser dig i ansiktet, när du försöker koncentrera dig på att lyfta vikter. Det är även av stor vikt att du begränsar ljudnivån i gym lokalen. Med ett bra gymgolv kan du göra detta effektivt.

Du behöver inte bara kvalitetsutrustning som uppfyller alla säkerhetsnormer utan också tillräckligt med utrymme där höga ljud inte stör andra runt omkring dig. Med dessa faktorer i åtanke i kombination med rätt ventilation och ljusstyrning, kan vem som helst bygga sitt eget professionella gym utan att det kostar alldeles för mycket pengar.

Du hittar oftast det bästa erbjudandena online. Så gör dig redo att ta din träningsresa upp till en ny nivå. Hos exempelvis viktskivan.se finns massor med inspiration som kan leda dig till en effektivare träning i din vardag.