Stäng
pexels markus spiske 3970332

Vikten av desinfektion med ultraviolett ljus inom hälso- och sjukvården

I kölvattnet av COVID-19-pandemin har behovet av säkra och infektionsfria miljöer ökat dramatiskt. Infektion sker oftast genom kontakt med fuktiga ytor eller luftburna droppar som bildas vid nysningar och hosta. Ultraviolett ljus i UV-C-spektrumet är dödligt för både bakterier och virus, vilket gör det till ett effektivt desinfektionsmedel i sjukvårdsinrättningar.

UVC-ljus fungerar genom att tränga igenom cellväggen hos bakterier och virus och skada deras DNA, vilket gör att de inte kan föröka sig. Detta gör UV-C till en idealisk lösning för att desinficera högriskområden som toaletter, skafferier och entréer där virus och bakterier trivs

UVCSafe erbjuder en säker och effektiv UV-C-desinfektionslösning för alla offentliga miljöer. Det är den enda lösningen som möjliggör att det kan användas i miljöer där människor finns. Deras produkter är avsedda att användas av företag och myndigheter i miljöer där smittorisken är hög. Genom att använda UV-C-ljus för att desinficera dessa områden kan vi bidra till att minimera smittspridningen.

Behovet av säkra och infektionsfria miljöer har ökat dramatiskt de senaste månaderna på grund av COVID-19-pandemin. Ultraviolett ljus i UVC-spektrumet är ett effektivt desinfektionsmedel mot både bakterier och virus. På UVCSafe erbjuder de en säker och effektiv UVC-desinfektionslösning för alla offentliga miljöer. Deras produkter kan hjälpa företag och myndigheter att minimera smittspridning i högriskområden som toaletter, skafferier och entréer.