Stäng
pexels shvets production 7544645

Allt du behöver veta om ögonlocksplastik

När vi åldras har vår hud en tendens att hänga och slappna av. Detta påverkar ofta den känsliga huden runt ögonen, vilket leder till ett trött eller åldrande utseende. Om du letar efter ett effektivt sätt att vrida tillbaka klockan och återfå ditt ungdomliga utseende kan ögonlocksplastik (även känd som blefaroplastik) vara den perfekta lösningen. Låt oss ta en närmare titt på detta vanliga ingrepp och varför det kan vara rätt för dig.

Vad är Ögonlocksplastik?

Ögonlocksplastik är ett kosmetiskt ingrepp som syftar till att minska rynkor och slapphet runt ögonen för att skapa ett mer ungdomligt utseende. Ingreppet kan behandla både övre och nedre ögonlock, minska svullnad och slapphet samtidigt som man stramar upp lös hud. Slutresultatet är ett föryngrat ögonparti som ser mer öppet, alert och uppfriskat ut.

När behöver du det?

De flesta som får ögonlocksplastik är mellan 40 och 70 år gamla – åldern då de flesta ålderstecken börjar bli mer uttalade. Om du har lagt märke till rynkor eller överflödig hud i ögonområdet som gör att du ser äldre ut än du känner dig, kan ögonlockskirurgi vara ett bra alternativ för att återställa ett ungdomligt utseende utan att behöva tillgripa andra behandlingar som injektionsmedel eller laser. Om dina ögon dessutom har blivit tunga med överflödig hud på grund av genetik eller åldrande kan detta ingrepp hjälpa till att förbättra synligheten genom att lyfta ögonlocken bort från synfältet.

Vad händer under operationen?

Skönhetsingreppet tar ungefär två timmar beroende på hur mycket arbete som behöver göras på varje ögonområde. I allmänhet används lokalbedövning under operationen så att du inte känner någon smärta under processen. Ett snitt kommer att göras längs antingen det övre eller nedre ögonlocket (eller båda) för att avlägsna överflödigt fett och överflödig vävnad och samtidigt strama upp de kvarvarande hudlagren. Snitten läker vanligtvis inom en vecka efter operationen med minimal synlig ärrbildning efteråt eftersom snitten görs på naturligt dolda områden som inuti övre ögonlocksveck eller längs nedre fransraden. Efter att ingreppet är avslutat kan din kirurg skriva ut smärtstillande medicin eller antibiotika som en del av din återhämtningsperiod som vanligtvis varar ungefär en vecka innan normal aktivitet kan återupptas utan problem.

Sammanfattning

Det är ett effektivt sätt att vända ålderstecken genom att strama åt slapp hud runt ögonen samtidigt som man minskar svullnader och förbättrar synligheten om det behövs. Även om det krävs en viss stilleståndstid efter operationen för att läka är det ändå en relativt snabb process jämfört med andra kosmetiska behandlingar som injektionsmedel eller laserresurfacing som tar längre tid innan resultaten syns fullt ut i ansiktet. I slutändan, om du letar efter ett effektivt sätt att återställa din ungdomliga glöd på bara två timmar så kan ögonlocksplastik vara perfekt för dig!