Stäng
pexels tim mossholder 1154739

Valchromat en vidareutveckling av MDF

Valchromat är en vidareutveckling av den vanliga MDF:en. Det är genomskinligt, vilket innebär att kärnans färg är densamma som ytans färg. Detta innebär att du inte behöver skala eller måla kanterna. Valchromat kan ytbehandlas med olja/lack på samma sätt som traditionellt trä och ge det ett unikt utseende. Det är starkare än standard MDF, vilket innebär att det kan tillämpas på många områden. Dem vanligaste områdena som valchromat används är för inredning, i kök och badrum men även för golv, väggar och möbler. GotWood erbjuder valchromat i en rad olika kulörer som bland annat: svart, röd, orange, gul, blå, mark grå, ljus grå, lila, mint och brun choklad.

Fördelar med valchromat

Fördelarna med valchromat är många, bland annat så är den helt giftfri. Den är också väldigt vänlig att bearbeta inte minst i maskin där den är 30% starkare än vanlig MDF. Materialet är även viktresistent vilket innebär att den har hög böjtålighet. Förutom detta så är den även fukttrög och kan således användas i kök, badrum och golv.

Förutom valchromat så erbjuder GotWood en mängd olika trä och skivmaterial. Som bland annat fanérade skivor, vita hyllplan och björkplywood.

Hyllplan som är vita är något som aldrig går ur tiden och hos GotWood kan du enkelt måttbeställa eller köpa några av dem redan befintliga måtten. Dem befintliga måtten är tjocklekar mellan 16 och 18 samt format 2750×600, 2480×400, 2480×300 och 2480×500.