Stäng
pexels fauxels 3184418

Vad innebär det att vara en ICF certifierad coach?

Att bli en certifierad coach är en stor prestation och en process som kräver mycket tid och hårt arbete. Ett av de främsta ackrediteringsorganen för en företagscoach är International Coach Federation (ICF). Att bli en ICF certifierad coach innebär att man uppfyller världsomfattande standarder för coachning och coachutbildning. Men vad innebär det egentligen att vara en ICF certifierad coach? I denna blogg kommer vi att titta närmare på vilka kvalifikationer och krav som krävs för att uppnå ICF-certifiering och vad detta innebär för din karriär som coach.

För att bli en ICF certifierad coach, måste du först genomgå en ICF coach certifiering. Din utbildning kommer att omfatta 60-125 timmars coachningspraktik, samt träning i coachingkompetenser, coachingmodeller och etiska riktlinjer. Efter att du har avslutat din utbildning, kommer du att behöva genomgå en coachningbedömning för att visa upp din kunskap och färdigheter i coaching. Detta kan göras genom en klientsession med en bedömningscoach eller genom att lämna in en ljud- eller videoupptagning av en coaching-session.

När du har genomgått utbildningen och blivit bedömd måste du fortsätta med din professionella utveckling och upprätthålla en viss nivå av coachingstider. Varje år måste du utföra minst 10 timmars coachning och delta i minst 40 timmars vidareutbildning för att förnya din ICF-certifiering. Detta garanterar att ICF-certifierade coacher upprätthåller sina färdigheter och fortsätter att utveckla sin professionella praxis.

När du har uppnått din ICF-certifiering erhåller du ett högt värderat ackreditering som är erkänt världen över. Detta innebär att du uppfyller samma standarder för coaching som andra ICF-certifierade coacher runt om i världen, och att du kan visa upp din legitimitet och kompetens som coach. Att vara en ICF certifierad coach innebär också att du har möjlighet att nätverka med andra certifierade coacher och delta i ICF-evenemang och vidareutbildning.

En av de främsta fördelarna med att vara en ICF certifierad coach är att du kan erbjuda potentiella kunder högre kvalitet och högre standard för coaching. De flesta större organisationer och företag kräver ofta att coacher har ICF certifiering eller en annan erkänd ackreditering. Detta innebär att du som ICF-certifierad coach kan uppfylla kraven för stora kunder och ta dina coachingpraxis till nästa nivå.

Att bli en ICF certifierad coach är en prestigefylld utmaning, men det är också en möjlighet att visa upp din kompetens som coach och uppfylla världsomfattande standarder för coaching. Som ICF-certifierad coach kan du nätverka med andra framstående coacher och fördjupa din professionella utveckling. För att uppnå ICF-certifiering måste du fortsätta att upprätthålla din färdighet och professionella utveckling, men det kan betala sig med stora kunder och högre standard och kvalitet för din coachingpraxis.