Stäng
pexels erin profaci 1573236

Ametist: Den skyddande och helande kristallen

Om du letar efter en kraftfull och skyddande sten, leta inte längre än till ametist. Denna vackra lila kristall är en av de mest populära kristallerna som finns, och det är av goda skäl. Ametist har en hög andlig vibration, vilket gör den perfekt för användning i meditation och energiarbete. Den har också starka helande och renande krafter, vilket gör den utmärkt att använda i helande ritualer och kristallhealingsterapisessioner.

Ametist är också känd för sin förmåga att öka den andliga medvetenheten och främja psykiska förmågor. Om du vill utveckla dina intuitiva gåvor kan det vara till stor hjälp att arbeta med ametist. Det är också en utmärkt sten för dem som försöker övervinna missbruk, eftersom den hjälper till att bryta upp blockeringar och fasthållanden.

Om du letar efter en kristaller och stenar i Göteborg som lugnar och stimulerar där det behövs är ametist ett utmärkt val. Denna mångsidiga kristall är perfekt att använda i alla situationer där du behöver lite extra stöd. Oavsett om du har att göra med stress, ångest eller bara vill ha lite extra skydd kan ametist hjälpa dig.

Vad är rökkvarts och hur skiljer den sig från ametist?

Rökkvarts är en typ av kvarts som har ett brunt, rökigt utseende. Den är något mindre vanlig än ametist, men ändå ganska vanlig. Rökkvarts anses vara en kraftfull sten för skydd och jordning. Den sägs också vara till hjälp för att övervinna missbruk.

Rökkvarts skiljer sig från ametist genom att den inte är lika kraftfull andligt sett. Den är mer inriktad på att ge skydd och jorda, medan ametist är mer andlig till sin natur. Rökkvarts är också lite billigare än ametist, vilket gör den till ett mer prisvärt alternativ för dem som söker en skyddande och jordande sten.