Stäng
sanibell bv sOokXcdxwbM unsplash

Vilket kakel passar ditt badrum?

Planerar du en badrumsrenovering och är inte säker på vilken typ av kakel eller klinker badrum du ska använda? Då har du tur. I den här artikeln kommer vi att ge dig en översikt över de olika typerna av kakel som finns på marknaden idag. Vi kommer också att ge några tips om vad du bör tänka på när du renoverar ditt badrum. Så, låt oss komma igång!

Det finns tre huvudtyper av kakelplattor: glaserade, oglaserade och stenbrott. Glaserade kakelplattor är den vanligaste typen av kakel som används i badrum. De är vanligtvis tillverkade av porslin eller keramik och sedan belagda med en dekorativ glasyr. Oglaserade kakelplattor är tillverkade av naturlig lera och är inte belagda med en glasyr. Stenkakel är också tillverkade av naturlig lera men de är vanligtvis tjockare och mer hållbara än oglaserade kakelplattor

När du bestämmer dig för vilken typ av kakel du ska använda för din badrumsrenovering finns det några saker du måste ta hänsyn till. Den första är storleken på ditt badrum. Om du har ett litet badrum vill du använda mindre kakelplattor så att utrymmet inte känns överväldigat av dem. Det andra är att du måste bestämma vilket utseende du vill ha i ditt renoverade badrum. Vill du ha ett modernt utseende eller ett mer traditionellt?

Vi hoppas att den här artikeln har varit till hjälp för att ge dig en överblick över de olika typerna av kakel som finns på marknaden idag. Då är bara frågan vart du hittar det perfekta kaklet? Jo det gör du hos Klinkerhuset. På klinkerhuset.se hittar du ett stort utbud av olika sorters kakel och klinker till låga priser. Och med deras breda utbud kan du vara säker på att dem har något som passar just din stil.