Stäng
pexels ▃ 1105019

Tips för att plantera blommor och växter i trädgården

Sommaren är den perfekta tiden för att plantera blommor och växter i din trädgård. Du kommer inte bara att njuta av den skönhet de tillför, utan du kommer också att få njuta av frukterna av ditt arbete när de växer och blommar. När du planterar blommor och växter finns det några saker du måste ta hänsyn till. I den här artikeln tar vi en titt på några tips för att välja blomlådor, frön och planteringsburkar.

Välj en blomlåda i rätt storlek

När du väljer blomlådor är det viktigt att tänka på lådans storlek och vilken typ av växter du vill odla. Du vill också se till att lådan har dräneringshål så att dina växter inte blir vattenfyllda.

Välj lämpliga fröer för klimatet du bor i

Fröer är en annan viktig faktor att ta hänsyn till när du planterar blommor och växter. Du vill välja frön som är lämpliga för det klimat du bor i. Om du är osäker på vilken typ av frön du ska välja kan du fråga en trädgårdsmästare eller någon på din lokala plantskola.

Välj rätt krukor för dina växter

Slutligen måste du välja planteringskrukor för dina blommor och växter. Återigen är det viktigt att tänka på hur stor krukväxt du vill ha och vilken typ av växter du odlar. Du bör också se till att att krukorna har dräneringshål för att förhindra att växterna blir vattensjuka.

Om du följer dessa tips kan du vara säker på att få en vacker trädgård på nolltid! Du hittar allt detta på Plantigo.se.