Stäng
pexels dan prado 428105

Så tar du hand om din tatuering de första dagarna

En tatuering är en permanent markering på din hud och kräver särskild vård under de första dagarna efter att du har tatuerat dig. Oavsett om det är din första gång eller om du är en erfaren veteran, så är det viktigt att ta hand om din nya tatuering på rätt sätt. Här är några tips för att säkerställa att din tatuering läker på bästa sätt.

Håll din nya tatuering ren och torr

Din tatuerare i Stockholm kommer att applicera en skyddande folie eller bandage på din tatuering efter att de har avslutat, så se till att du följer deras instruktioner för när du ska ta bort det. När du tar bort folien eller bandaget, tvätta försiktigt tatueringen med ett mildt tvålmiddel och varmt vatten. Torka försiktigt med en ren handduk eller lufttorka. Undvik att simma eller sitta i bubbelbad eller bastu under de första två till tre veckorna efter att du har fått din tatuering.

Applicera ett tunt lager av en salva eller kräm på din tatuering

Efter att du har tvättat och torkat din nya tatuering, applicera ett tunt lager av en lämplig salva eller kräm på tatueringen. Din tatuerare kommer att ge dig rekommendationer om vilken typ av salva som är bäst att använda. Se till att du bara applicerar ett tunt lager eftersom överdriven användning kan hålla tatueringen för fuktig, vilket kan försämra läkningsprocessen.

Undvik att riva eller klia på din tatuering

Det kan vara svårt att motstå att riva eller klia på din ny tatuerade området, men det måste du undvika helt. Skrapning eller kliande kan skada din nya tatuering och kan även öka risken för en infektion.

Undvik att exponera din tatuering för direkt solljus

En nyligen tatuerade hud är mycket känslig och solen kan orsaka irritation som kan försämra läkningsprocessen. Se till att täcka tatueringen med lös kläder eller skyddande kräm som innehåller SPF om du behöver vara utomhus.

Se upp för tecken på infektion

Även när du tar hand om din tatuering på rätt sätt, kan det uppstå en infektion. Se till att titta efter tecken som rodnad, svullnad, smärta eller utslag runt tatueringen. Om något av dessa symptom uppstår, sök omedelbart medicinsk hjälp.

Att ta hand om din nya tatuering är en viktig del av läkningsprocessen. Se till att du följer de instruktioner som din tatuerare ger dig noggrant och undvik att riva eller klia på tatueringen. Genom att ge din tatuering rätt behandling under de första dagarna, kan du säkerställa att den läker på bästa sätt och ser fantastisk ut under många år framöver.