Stäng
pexels pixabay 459124

Örter och kosttillskott för din häst

I många vetenskapliga studier har resultat visat att naturliga örter och fodertillskott för hästar faktiskt är användbara och fördelaktiga för hästar som lider av problem som exempelvis eksem, magproblem, hosta och andningsproblem. Örter och fodertillskott är inte farliga i sig och kan användas för många ändamål. Det finns många fördelar, bland annat som förebyggande åtgärd för att stärka immunförsvaret. Detta gör att hästen inte kommer att drabbas av smärtsamma och dyra skador. Om du har en tävlingshäst har dessa örter visat sig ha en positiv effekt på prestationen.

Vill du köpa örter och kosttillskott till hästar kan du välja bland Herbal Works stora utbud. De lagerför många örter och kosttillskott som inte bara kommer att hålla din häst frisk, utan också förbättra dess styrka och välmående. Olika örter har olika egenskaper och kan lösa olika hästproblem. Vissa örter är bra mot hästens mage medans andra är bra mot hosta och eksem. Det finns i princip en ört för varje åkomma.

Det finns några örter som kan påskynda läkningsprocessen efter att en häst skadats. Det påverkar också hästens allmänna hälsa. Oavsett din erfarenhet av örtmedicin är poängen att våra moderna domesticerade hästar lever längre på kosten den får idag än vad de fick av sina förfäder. Detta på grund av ökad frösterilitet och ökade möjligheter till naturbete.

I avsaknad av modern medicin användes örter och naturläkemedel för att behandla sjukdomar. Många moderna läkemedel använder idag örter, och först efter örtens styrka när det gäller egenskaper och ämnen kan läkemedel produceras.