Stäng
pexels ekaterina bolovtsova 7445088

Komplettera din inredning med ett underbart doftljus

Att inreda hemmet kan vara allt från ett stort till ett litet projekt och det finns många små detaljer som är viktiga. När du inreder gör du det för att skapa en skön stämning i hemmet samtidigt som du får något nytt. Inredning brukar oftast enbart förknippas med utseende, men man kan ta det ett steg längre och börja använda sig av dofter.

Med hjälp av dofter kan man sätta en viss stämning i sitt hem och i kombination med en snygg inredning kommer det att bli en bra helhet. Det finns olika sätt att framkalla dofter i hemmet och det vanligaste och enklaste sättet är att använda sig av doftljus. Det finns många olika doftljus på marknaden och de allra flesta har en sak gemensamt. De innehåller skadliga ämnen som stearin och paraffin som har vissa hälso- och miljöskadliga egenskaper. Paraffin är en restprodukt från dieseltillverkningen och enligt forskning kan dessa ämnen framkalla cancer. Stearin må tyckas vara snäppet bättre då det inte innehåller många av de skadliga ämnena, men man måste tänka på att stearin är tillverkat att djurfett vilket innebär att den här typen av ljus inte är veganska ljus. Stearinljus är heller inte miljövänliga då djurhållningsindustrin är en relativt stor del av många miljöskadliga utsläpp.

Vad ska man då ha för doftljus?

Doftljusen på FairCandles är enbart tillverkade av naturliga ingredienser, vilket gör dem både miljövänliga och veganska. Dessa naturliga doftljus är även luftrenande istället för att de sprider skadliga ämnen som paraffinljusen.