Stäng
pexels dorran 1643280

Gör ditt hem redo för hösten med de här tipsen om att dekorera med belysning

När löven börjar byta färg och dagarna blir kortare är det dags att börja tänka på hur du ska dekorera ditt hem för hösten. En av de viktigaste aspekterna av all säsongsinredning är belysning. Rätt belysning kan helt förändra känslan i ett rum och göra det varmt och inbjudande eller kallt och fördomsfullt. Det kan naturligtvis vara lite av en utmaning att få den rätta belysningen. Som tur är finns vi här för att hjälpa till. Läs vidare för att få våra bästa tips om hur du använder belysning för att dekorera ditt hem inför hösten.

Tänk på taklampor och lampskärmar

När det gäller taklampa och lampskärmar finns det två saker du måste tänka på: stil och funktionalitet. När det gäller taklampor vill du se till att de passar in i den övergripande stilen i ditt hem. Om du till exempel har ett modernt hem vill du undvika allt för utsmyckat eller krångligt. Leta istället efter taklampor med rena linjer och minimalistisk design. Funktionalitet är också viktigt när du väljer taklampor. Du vill se till att de ger tillräckligt med ljus för utrymmet utan att vara för överväldigande. När det gäller lampskärmar är stilen återigen viktig. Men du vill också se till att de lampskärmar du väljer har rätt storlek för de lampor de ska täcka. Inget ser värre ut än en för liten lampskärm som sitter på en vacker lampa.

Gör ett statement med vägglampor

Vägglampor är ett av de bästa sätten att lägga till både stil och funktionalitet till din höstinredning. När du väljer vägglampor bör du ta hänsyn till både själva lampans utformning och vilken typ av glödlampa du kommer att använda. När det gäller designen på vägglampan vill du återigen se till att den passar in i den övergripande stilen i ditt hem. Men utöver det vill du också tänka på hur lampan kommer att fungera tillsammans med de andra elementen i rummet. En vägglampa med en mycket dekorativ design kan till exempel se olämplig ut i ett rum med mycket få andra dekorationer. När det gäller glödlampor är glödlampor alltid ett bra val för väggsconces eftersom de tenderar att avge ett mjukare ljus som är mer smickrande än lysrörslampor. Om du använder LED-lampor kan du dock komma undan med nästan vilken typ av glödlampa som helst eftersom LED-lampor avger mycket lite värme och inte blir lika varma som andra typer av glödlampor.

Med dessa tips i åtanke är du på god väg att skapa ett mysigt och inbjudande rum under höstsäsongen! Kom bara ihåg att ta hänsyn till både stil och funktion när du väljer belysningsarmaturer och glödlampor – och glöm inte bort stämningen! Med lite planering (och kanske till och med lite trial and error) är vi övertygade om att du kan hitta precis det rätta belysningsschemat för ditt hem under höstsäsongen på Trendhuset.com.”